Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chanel showt prachtige Spring-Summer 2024 Haute Couture Collection in Parijs

De items zijn stuk voor stuk prachtig!

Modeliefhebbers keken er al een tijdje reikhalzend naar uit, maar gisteren was het dan eindelijk zover. In de modestad Parijs showde Chanel haar Spring-Summer 2024 Haute Couture Collection. De collectie bestaat uit items die er stuk voor stuk uitzien om door een ringetje te halen.

Spring-Summer 2024

Het chique Palais Éphémère was gisteren dé plek waar de veelbelovende show van Chanel plaatsvond. Virginie Viard had zich voor de SS24 Haute Couture Collection The Button laten inspireren door de wondere wereld van ballet en dans. Dans is volgens de Creative Director dan ook enorm belangrijk voor Chanel. "Het Huis staat dichtbij z'n organisaties, bij z'n choreografen en danser, en we maken kostuums voor het ballet. Ik heb getracht om de kracht en de finesse van lichamen en kleding samen te brengen in een zeer etherische collectie." In de collectie zien we dan ook veel items met tule, ruches, plooien en kant in veel roze- en wittinten. We like! 

The Button

Virginie liet zich niet alleen inspireren door ballet en dans, maar ook door de sierlijke knopen die we vaak op Chanel-items zien stralen. Dit is dan ook de reden waarom de collectie de titel The Button heeft gekregen. In de collectie wordt namelijk stilgestaan bij de kenmerkende knopen die elke fashionista herkent van Chanels iconische tweed-jasjes.

Voorafgaand aan de fashionshow werd de korte film The Button getoond met daarin de hoofdrol voor de kersverse Chanel-ambassadrice Margaret Qualley:

In de zwart-witvideo komt Margaret er plots achter dat haar Chanel-jasje een knoop mist. Als ze dit ontdekt, komt ze meteen in actie om naar Parijs af te reizen om de head designer van Chanel te bezoeken. Niemand minder dan de legendarische Naomi Campbell helpt Margaret om in Parijs te komen. Als Margaret in Parijs is helpt Anna Mouglalis haar met het repareren van haar jas. Toch besluit Margaret om uiteindelijk alsnog een knoop van haar jas te halen.

Margaret had de eer om de Spring-Summer 2024 Haute Couture Collection van Chanel te openen en wie goed oplet, spot bovendien hoe het met het jasje van het model is afgelopen.

Na het zien van de video en de foto's kunnen we nog maar één ding zeggen. De nieuwe Haute Couture Collection van Chanel is as cute as a button.

Bron & Beeld: Chanel