Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe gaat het nu met Gareth Gates?

Ken jij hem nog?

Hij werd tweede toen hij in 2002 meedeed aan Pop Idol en werd beroemd door zijn hit Anyone of Us (Stupid Mistake). Inmiddels is het al een tijdje stil rond zanger Gareth Gates (39). Grazia zocht uit wat hij nu doet...

Pop Idol

We kennen hem allemaal als de stotterende jongen met het stekeltjeskapsel, die nét verloor van Will Young tijdens de Britse Pop Idol. Het maakte echter niets uit voor Gareth Gates, want daarna werd hij alsnog een tieneridool en scoorde hij hits met Anyone of Us (Stupid Mistake), een cover van Unchained Melody en Spirit in the Sky. Ook won hij vele muziekprijzen. Hoewel zijn carrière in thuisland Engeland voortkabbelde, verdween hij bij ons van de radar.

Tv-carrière

Maar goed nieuws: Gareth Gates is helemaal terug en hij heeft er net een uitgebreide tour door Engeland opzitten. Het iele jongetje van destijds is tegenwoordig een fitnessfanaat en dat laat hij regelmatig zien met foto’s van zijn sixpack op zijn Insta @gareth_gates. Ook hij heeft net Celebrity SAS: Who Dares Wins gewonnen, dat vergelijkbaar is met onze Special Forces VIPS. “Eindelijk heb ik een tv-programma gewonnen”, schreef Gareth op zijn Insta, verwijzend naar zijn verlies bij Pop Idol en Dancing on Ice. Hoewel zijn wereldfaam verdween, heeft Gareth altijd een steady carrière gehad. Hij maakte furore in de musicalwereld en speelde onder andere in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Les Miserables, Legally Blonde en Footloose.

Relaties

In 2008 trouwde Gareth met zijn vriendin Suzanne, die hij ontmoette toen ze als achtergronddanseres met hem optrad. Ze kregen samen dochter Missy. Zijn huwelijk hield echter niet lang stand, het stel ging na vier jaar uit elkaar. En Gareth werd verliefd op Faye Brookes, die hij ontmoette toen ze samen in Legally Blonde zaten. Ook die

relatie kwam ten einde en inmiddels is Gareth gelukkig met musical-actrice Allana Taylor. Het stotterende jongetje van achttien is nu een zelfverzekerde vent die door middel van cursussen leerde om vloeiend te spreken tijdens concerten en tv-optredens. “Het was voor mij zo belangrijk om me uit te kunnen spreken, letterlijk en figuurlijk”, zei hij hierover. Gareth zet zich ook in voor kinderen die stotteren en presenteerde in 2020 een speciaal liefdadigheidsgala van de British Stammering Association op de BBC.

“Ik sta sterker in mijn schoenen dan ooit”, vertelt hij. “Muziek zal altijd mijn grote liefde blijven. Ik vind het heerlijk om op een podium te staan en die connectie met het publiek te maken.” Wat ons betreft beperkt zijn comeback zich niet tot zijn thuisland en mag Gareth ook in Nederland weer een hit scoren!

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld