Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh? Je kunt rijstwater ook voor je huid gebruiken

It's worth a try!

Rijstwater: grote kans dat je het al eens geprobeerd hebt om je lokken een boost te geven. Op TikTok wordt het goedje voornamelijk geprezen om haar verzorgende eigenschappen. En hoewel het lange tijd als holy grail diende bij haarverzorging, wordt rijstwater nu ook gebruikt om een zijdezachte huid te creëeren. Wait, what?!

TikTok

Wie een beetje actief is op TikTok, is deze trend de afgelopen tijd vast tegengekomen. Steeds meer gebruikers van het platform prijzen rijstwater namelijk aan om een gladde en stralende huid te realiseren. En eerlijk is eerlijk: de resultaten liegen er niet om. Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk een gezichtsmasker van maken, zoals deze TikTokker heeft gedaan:

@priscillathachh Recipe from @ANDREA ✨SKINCARE✨ #ricewaterskin #ricewatermask #ricewater ♬ New Jeans - NewJeansRijstwater is het vloeibare goedje dat overblijft na het koken van rijst. Vanwege het zetmeel dat hierin aanwezig is, is dit water meestal licht troebel. Het rijstwater bevat een overvloed aan vitaminen en mineralen. Dit maakt rijstwater dan ook zo gezond en dat is gelijk de reden dat het vaak wordt gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten.

Herkomst

Hoewel het gebruik van rijstwater in onze skincare-routine de laatste jaren steeds populairder is geworden, wordt het in de Aziatische cultuur al eeuwenlang in huidverzorgingsproducten verwerkt. En dat is dus niet zonder reden. Tijdens de corona-pandemie begonnen we massaal ons eigen rijstwater te maken om ons haar mee te wassen met als resultaat: zacht en glanzend haar.

Face mist

Maar ook voor je huid kun je rijstwater dus super goed gebruiken. In deze TikTok is het rijstwater bijvoorbeeld verdund tot een hydraterende face mist:

@thatsotee Replying to @pretsho how to use rice water for face || watch how to make 🍚💦 @thatsotee #ricewater #skincaresecrets #antiagingskincare ♬ original sound - thatsotee

Het aanbrengen van rijstwater op je huid biedt verschillende voordelen. Zo fungeert het als een beschermend schild tegen vrije radicalen, verlicht het irritatie, vermindert het hyperpigmentatie, hydrateert het de huid en heeft het zelfs anti-aging eigenschappen. Toch bijzonder, dat al deze voordelen voortkomen uit dit eenvoudige, maar krachtige mengsel. Zeker het proberen waard als je 't ons vraagt!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock