Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze situaties herken je wanneer je ongesteld bent of moet worden

Aha!

Elke vrouw heeft het wel eens meegemaakt: je moet ongesteld worden, waardoor je hele mood ineens he-le-maal omkeert. Zo heb je bijvoorbeeld ineens heel veel zin in chocolade of andere lekkernijen. Maarre, er zijn nóg meer situaties die je kan herkennen wanneer jij ongesteld moet worden, of bent. Wij zetten ze op een rijtje.

De tijd van de maand

Wanneer je ongesteld bent, ben je natuurlijk een tikkeltje instabiel – al zeggen we het zelf. Zo kun je het ene moment in tranen uitbarsten, maar kan je het andere moment ineens hartstikke happy zijn. En hoewel dit al niet de leukste periode van de maand is, is de periode vóór je menstruatie nog heftiger. Hoewel er dan nog niks aan de hand is, voel jij je wel anders dan normaal. Alles voelt naar, het loopt niet lekker en je ziet het gewoon eventjes niet meer zitten. Maar hoe kan dat? Aha! Dan bedenk je je weer: 'ik moet ongesteld worden'.

Eten, eten en nog meer eten

Wanneer wij vrouwen merken dat we ongesteld moeten worden, verandert onze eetlust ook meteen. Zo kunnen we ineens van alles naar binnen werken, zonder dat we er uiteindelijk kotsmisselijk van worden. Eten heeft dan ook een positieve invloed op ons humeur. Enne, je weet wat ze zeggen: happy wife, happy life!

De voorraad

Als het die tijd van de maand is, ben je overal op voorbereid – ook wanneer je onderweg bent. En precies daarom is jouw handtas altijd goed gevuld. Maandverband, tampons, pijnstillers en wat lekkere snoepjes voor onderweg: jij hebt het allemaal!

Vervelende doorbraak

En dan komt dat ene vervelende moment: je ongesteldheid breekt ineens door. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt – al maakt dat het er niet makkelijker op. En hoewel je het liever thuis meemaakt, is geen enkel moment het juiste moment om ineens ongesteld te worden. Gelukkig zijn daar dan andere vrouwen to the rescue! Want er is altijd wel iemand anders die je wat menstruatieproducten in je handen drukken. Opgelost!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock