Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Feenstra over haar tijd in Parijs: 'In die tijd heb ik veel afwijzingen gekregen'

'Ik ben niet bewust minder gaan eten, maar dat gebeurde wel'

Kim Feenstra begint 2024 helemaal happy & healthy, zo vertelt ze in de nieuwe Beau Monde. Zo is ze happy & healthy met zichzelf, haar lijf en met hoe ze nu in het leven staat.

Heroin chic

Als Kim terugkijkt naar haar tienerjaren, vertelt ze in gesprek met Beau Monde dat ze op haar negentiende verhuisde naar Parijs, waar haar bureau zat. "Ik werd meteen in het diepe gegooid. Ja, in die tijd heb ik veel afwijzingen gekregen. Die heroin chic look van Kate Moss was nog hot. Als model moest je aan die eisen voldoen, met een heupomvang van 88 centimeter. Kwam ik aan met 91... Voor nu is dat heel slank, maar destijds werd dat gezien als dik."

"Ik ben niet bewust minder gaan eten, maar dat gebeurde wel. Ik verdiende nog weinig en had geen ouders die me financieel iets konden toestoppen. Dus ik kreeg pocket money van mijn bureau: vijftig euro per week. Daar moest ik mijn Parijse metro-kaart van betalen om van de ene naar de andere casting te reizen, en een telefoonkaart. Per week hield ik misschien tien euro over om van te eten. Ik leefde een paar maanden op Nutella, bananen en noedelsoep."

Met Brooklyn naar de krullenkapper

Gelukkig kan Kim er nu wel om lachen, zo vertelt ze. "Het was heftig, maar ik heb mezelf en anderen bewezen dat ik het dankzij hard werken – en mijn olifantenhuid – wel gered heb. Mijn moeder heeft daar aan bijgedragen: 'Negatieve gedachten over jezeld trek je ook aan,' zei ze altijd tegen mij en m'n zusje. Dus als ik een klus niet kreeg, kon ik daar mijn schouders over ophalen: misschien heeft een ander het nu harder nodig dan ik. Die mentaliteit wil ik mijn zoon Brooklyn – hij is 3 – ook meegeven. Zo heeft hij heel veel krullen, van zijn half Surinaamse vader, en hij vindt het vreselijk als ik zijn haar wil kammer, want soms klit het een beetje."

"Daarom doe ik er alles aan om het voor hem fijner te maken, in de hoop dat hij van zijn krullen leert te houden. We gaan naar een speciale kapper, ik kies met zorg de juiste producten uit en heb geleerd hoe ik zijn krullen moet verzorgen. Ik wil dat hij inziet dat die weelderige bos hem juist uniek maakt. Ook focus ik op andere dingen dan zijn uiterlijk: dat hij zo'n mooie tekening heeft gemaakt in plaats van dat hij er zo knap uitziet. En ik zal ook niet kritisch over mezelf praten waar hij bij staat, omdat ik niet wil dat hij dat als normaal gaat zien."

Bron: Beau Monde | Tekst: Agnes Hofman | Beeld: NL Beeld