Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Julia Veer over succes Clay And Glow: 'Vroeger was ik altijd bang dat alles ineens voorbij zou zijn'

Julia Veer (25) is ondernemer en de co-founder van Clay And Glow. Maar wie is het gezicht achter dit beauty-imperium? In haar column neemt Julia je elke maand mee in haar spannende leven als beauty business woman. Dit keer blikt ze terug op 2023.

"Het jaar is bijna voorbij en ik probeer dan altijd even te reflecteren op het afgelopen jaar, en wat heb ik dit jaar veel geleerd! Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat ik niet alles alleen kan doen."

Veel te doen

"Dit jaar zijn er heel veel nieuwe, leuke dingen op mijn pad gekomen. Al die dingen zijn soms best moeilijk te combineren, dus is het belangrijk hulp te accepteren van medewerkers en mensen om mij heen. Iets wat ik soms best lastig vind. Ik ben dit avontuur natuurlijk samen met Randy begonnen. Destijds had ik alles in eigen hand, maar nu het bedrijf veel groter is geworden, moet ik accepteren dat ik niet meer alles zelf kan doen."

"Daar ben ik dit jaar weer tegenaan gelopen. Ik had het zo druk dat ik lange dagen maakte en de volgende dag weer vroeg opstond. ik weet ook wel dat ik dat niet voor altijd vol ga houden. Wel ben ik superdankbaar voor het leven dat ik heb opgebouwd en geniet hier nog elke dag van. Randy en ik hebben daarom ook de afspraak gemaakt dat we dit geen werk noemen maar 'bouwen aan onze droom'."

Twijfels en keuzes

"Een andere les die ik dit jaar heb geleerd is dat ik het heel moeilijk vind om keuzes te maken. Ik kreeg laatst de opmerking van iemand: 'Jij lijkt altijd heel zeker van jezelf en zal vast nooit twijfelen over je keuzes'. Nou, niks is minder waar. Ik ben er zo slecht in! Ik ben een enorme twijfelaar. Ik twijfel over mijn keuzes, over welke woorden te gebruiken. Ik ben een échte overthinker. Gelukkig is Randy daar weer beter en makkelijker in dan ik, dus laat ik hem vaak gewoon de moeilijkere keuzes maken."

Loslaten en trots zijn

"Vroeger was ik ook altijd bang dat alles ineens zo weer voorbij zou zijn. Soms lijkt het echt alsof ik in een film zit, en dan ben ik bang dat opeens alle lichten aangaan en iemand ‘cut’ roept."

"Dit jaar heb ik het besef gekregen dat dit niet zomaar zal gebeuren en dit niet allemaal per toeval is gebeurd. Ik werk er natuurlijk erg hard voor maar als iemand dan tegen me zegt: ‘Je mag trots op jezelf zijn’, lijkt het net alsof ze het over iemand anders hebben. Je kan ook wel zeggen dat mijn leven soms net een sneltrein is, een paar jaar geleden zat ik nog in mijn studentenkamer achter mijn laptop te fantaseren over mijn leven nu."

"In 2024 ga ik proberen meer los te laten en ga ik meer stil staan bij de kleine overwinningen. Voor nu wil ik iedereen alvast een prachtig 2024 toewensen. Moge al jullie dromen en doelen uitkomen en ik wens iedereen gezondheid en geluk toe. Tot mijn volgende column in 2024!"

Beeld: Clay and Glow