Finally! Documentaire Rikkie Kollé vandaag te zien

We can't wait!

Nadat Rikkie Kollé dit jaar werd gekroond tot Miss Nederland, kreeg ze enorm veel haatreacties en zelfs doodsbedreigingen over zich heen. AVROTROS heeft daarom besloten een documentaire over de beauty te maken, waarin we haar van de winst tot het wereldpodium van Miss Universe volgen. Enne, die is vanavond te zien!

Heftige reacties

In juli vond de finale van Miss Nederland plaats. De 22-jairge Rikkie wist dit jaar als eerste transvrouw te winnen – iets wat voor veel reacties zorgde online. Na de winst kreeg de kersverse Miss Nederland duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Enorm heftig! “Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst”, vertelde ze na de finale aan Grazia. “Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist.”

Documentaire

Hoe deze periode voor haar was, kunnen we zien in de documentaire waar AVROTROS en regisseur Jesse Bleekemolen momenteel aan werken. “Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit”, klinkt de korte toelichting op de film. “In De mooiste vrouw van Nederland volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe.”

Jesse heeft Rikkie de afgelopen maanden gevolgd, tijdens haar voorbereidingen voor op de Miss Universe-verkiezing. Rikkie en Avrotros deelden vandaag al een kleine teaser op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@avrotros)

De docu De mooiste vrouw van Nederland is vanavond (21 december) om 21.25 uur te zien bij NPO 3. Kijken maar!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws