Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Last minute kerstkapsel: zo maak je perfecte krullen in 5 minuten

Met dit trucje ben jij binnen no-time helemaal ready voor het kerstdiner.

Morgen is het dan ein-de-lijk zover: kerst! Hangt je outfit klaar en weet je al precies welke make-up look je gaat maken, maar heb je nog geen idee wat je met je lokken moet? We got you. Mooie krullen zijn altijd goed, en het beste nieuws: dankzij dit TikTok-trucje creëer je binnen vijf minuten een bos perfecte krullen. Zo ben jij in no-time ready voor het kerstdiner!

Trucje

Een hele bos vol met krullen in vijf minuten? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, horen we je denken. Maar TikTokker April Browingham bewijst het tegendeel. In een video op het populaire videoplatform deelt ze hoe je dit voor elkaar krijgt. De video is inmiddels meer dan 12 (!) miljoen keer bekeken en gaat daarmee behoorlijk viral. Het is er dan ook eentje in de categorie: dit hadden we eerder willen weten.

Vijf minuutjes

In het filmpje laat April dé hack zien hoe ze in slechts vijf minuten haar haren krult. Het ziet er zó makkelijk uit, dat we het bijna niet kunnen geloven. Zo ga je te werk: doe je haar in een hoge paardenstaart. Verdeel het in vier gelijke delen. Krul vervolgens alle vier de delen van het gezicht af. Met elke kwart van je haar ben je ongeveer een minuut bezig. April laat de krullen vervolgens een minuutje afkoelen, zodat het niet meteen weer uitzakt, en haalt haar haar dan uit de staart. Het resultaat? Een prachtige bos met volumineuze krullen!

Benieuwd hoe April precies te werk gaat? Je ziet het in onderstaande TikTok-video:

https://www.tiktok.com/@aprilbrowningham1/video/6798543973498539270?

Dikker haar

In de video zien we dat April best dun haar heeft. Daarom zijn vier delen van haar paardenstaart voldoende om een bos krullen te creëren. Heb jij dikker haar? Dan moet je je haar wellicht in zes (of meer) stukken verdelen. Je bent dan misschien wel twee minuten extra bezig met je haren kullen, maar ach, daar doen we niet moeilijk over. Het is nog altijd een hoop minder werk dan wanneer je pluk voor pluk je hele coupe moet krullen.

Zoek je dus nog een last minute kerstkapsel? Dan is dit zeker de moeite waard om te proberen! Laat de krullen lekker los hangen. Steek je haar half op of voeg er leuke (kerstige) accessoires aan toen je bent good to go!

Bron: TikTok @aprilbrowningham1, Dingen voor Vrouwen, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock