Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s dit weekend

Je hoeft je niet te vervelen!

Yes! Het is weer weekend en dus maken we plannen voor onze vrije dagen. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s voor dit weekend. Komen ze:

Ga kaasfonduen bij Smelt

We hebben er een half jaar op moeten wachten, maar kaasfondue-fenomeen Smelt is weer terug! Want zeg nu zelf: wat is er lekkerder dan de donkere dagen doorkomen met een keur aan kaas?De komende periode serveert Smelt de bezoekers van Cultuurdorp Westergas met een heerlijke selectie kazen. Van een Zwitserse fondue bestaande uit bergkazen, tot een oer-Hollandse fondue vol smaak van eigen bodem. Nieuw dit jaar is de Italiaanse fondue gemaakt van de Provolone Piccante, Parmigiano Reggiano, Fontina en Taleggio. Dat klinkt bijzonder bene, toch? Alle fondues worden geserveerd met knapperig zuurdesembrood van Fort Negen en verse gestoomde seizoensgroenten. Dit wil je dus niét missen!

Waar:
Gosschalklaan 7
Amsterdam

Wanneer:
Maandag – zondag: 17.30 – 23.00 uur (Diner)
Zaterdag – zondag: 12.00 – 16.00 uur (lunch)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Smelt (@restaurantsmelt)

Bezoek de Royal Christmas Fair

De dagen worden korter, perfect moment om in de kerststemming te komen. En waar kan dat nou beter, dan op een kerstmarkt? Van 7 t/m 23 december moet je in Den Haag zijn voor de Royal Christmas Fair. Enne, deze kerstmarkt is ook nog eens gratis toegankelijk!

Waar:
Lange voorhout
Den Haag

Wanneer:
Dagelijks geopend van 12.00 – 21.00 uur

Bezoek Amsterdam Light Festival

We kunnen ons alweer verheugen op de twaalfde editie van Amsterdam Light Festival. Dit jaar is het thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech en bestaat de route uit 24 kunstwerken waar je je aan kan vergapen. De kunstwerken zijn te bewonderen tijdens een wandelroute van zo’n 7,5 kilometer of te zien tijdens een rondvaart.

Waar:
Door heel Amsterdam

Wanneer:
30 november tot en met 21 januari 2024

Kijktips

Blijf jij dit weekend lekker thuis en wil je genieten van een leuke film of serie? Op discovery+ is vanaf morgen de eerste aflevering te zien van de driedelige spin-off serie Eating with my Enemy: Going Dutch. In deze episode staat de vete tussen Michella Kox en Lisa Sace centraal, en doen Boer Geert en Boer Geert Jan uit Boer Zoekt Vrouw hun best om een langslepende ruzie uit te spreken.

Natuurlijk is deze week de Nederlandse speelfilm Eerste Hulp Bij Kerst in première gegaan, en je kunt hier nu meteen van genieten via Videoland. Bij Pathé Thuis geniet je nu van een unieke avond vol muziek. Deze week is namelijk een live-opname van musical The Prince of Egypt: Live from the West End op het platform verschenen.

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws