Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Voor op de travel wishlist: waarom Singapore het bezoeken waard is

Wij zetten een aantal must-sees op een rijtje!

Van torenhoge wolkenkrabbers en de wereldberoemde supertrees tot kleurrijke huisjes en geweldige hotels. O, en je vindt er ook de hoogste infinity pool ter wereld. In Singapore kom je gegarandeerd tijd te kort.

Het stadstaatje Singapore mag dan het kleinste land van Azië zijn, het is ook het meest bruisende Aziatische land. Singapore is een mix van traditioneel en hypermodern en de stad kent een prachtige skyline en een rivier die dwars door het centrum stroomt. De ca. 719 m2 die Singapore beslaat, bestaat uit een hoofdeiland en 64 kleinere eilandjes. Vanwege de beperkte ruimte wordt elke plek optimaal benut, maar denk maar niet dat alles volgebouwd en druk is. Er wordt veel waarde gehecht aan ruimte, rust, flora en fauna, dus je vindt er genoeg (verticale) tuinen, parken en paradijsjes. Niet voor niets wordt Singapore ook wel garden city genoemd. O, en één ding staat vast: je vindt nergens anders ter wereld een land dat zo schoon is als Singapore.

Shoptherapie

De bekendste wijken in de stad zijn onder meer Little India, Chinatown, Kampong Gelam, Bugis en the Quays. Elk met zijn eigen cultuur en charme. In Little India vind je kleurrijke huisjes en winkeltjes, waaronder veel juweliers. Dus als je een gouden souveniertje wilt scoren, is dit the area to be. Kampong Gelam is de Maleisische wijk met als middelpunt de Sultan Moskee. Must-visit is Haji Lane, een knusse straat met winkeltjes, eettentjes en leuke murals, die ’s avonds verandert in een sfeervol uitgaansgebied. Chinatown bestaat uit gezellige straten met lampionnetjes, leuke markten en goedkope eettentjes. Wil je graag een traditioneler souveniertje mee naar huis, dan kun je hier lekker los.

Little India

Bugis barst van de winkelcentra, restaurantjes en hoge flatgebouwen. The Quays is het centrale gedeelte van de stad vol restaurantjes en iets verderop vind je Marina Bay waar bekende trekpleisters als Gardens by the Bay en resort Marina Bay Sands staan. Boven op dit complex (dat lijkt op een schip op drie torens) vind je de hoogste infinity pool ter wereld, drie keer de lengte van een Olympisch bad. Mocht je daar graag een duik in nemen, boek er dan minstens één overnachting, want het zwembad is alleen toegankelijk voor gasten. Om te shoppen ga je naar Orchard Road. Dit is de populairste winkelwijk met outlets, warenhuizen en chique boutiques. Eén ding is zeker: hier ga je niet met lege handen vandaan. Voor bijzondere retail therapy ben je in Design Orchard aan het goede adres. Daar krijgen opkomende designers de kans en ruimte om hun creaties te verkopen. Opslaan op Google Maps dit adres en shoppen maar die designkoopjes!

Metropool

Merlion is de mascotte van Singapore: half leeuw, half vis. Een verwijzing naar het vissersdorpje dat de stad ooit was én naar de originele naam Singapure, dat leeuwenstad in het Sanskriet betekent. Een 8,6 meter hoog waterspuwend beeld van de Merlion vind je in Merlion Park, aan het begin van Marina Bay. Struin vervolgens over de boulevard langs het water, en zie aan de overkant het resort Marina Bay Sands. Daarachter ligt Gardens by the Bay. Dit natuurpark van maar liefst 101 hectare bestaat uit Bay South Garden, Bay East Garden en Bay Central Garden. Oorspronkelijk bedacht om Singapore van ‘Garden city’ om te toveren tot ‘City in nature’, is het nu niet alleen een plek voor locals om te ontspannen, maar ook een populaire toeristische bestemming. Mede dankzij de Supertrees, 18 indrukwekkende, boomachtige structuren die 20 tot 50 meter hoog zijn. Deze technologische hoogstandjes zijn meer dan een bijzonder plaatje om naar te kijken. Er groeien unieke planten op, ze bevatten een solarsysteem en vangen regenwater op. Een tochtje over de OCBC Skyway loopbrug tussen de bomen is zeker de moeite waard om te doen, net als een bezoekje aan de lichtshows die elke avond om 19.45 en 20.45 uur plaatsvinden, waarbij de sculpturen prachtig verlicht worden.

Gardens by the bay

Weelderig groen

Ook een must om te bezoeken in Gardens by the Bay zijn de gigantische kassen Cloud Forest en Flower Dome. De eerste bevat een indoor jungle/berg, vegetatie uit de tropische hooglanden en de grootste indoor waterval ter wereld. Een vaste route brengt je met de lift omhoog, naar het begin van de waterval, en daarna wandel je op je gemak met een slingerpad naar beneden – door de berg en om de berg heen – terwijl je geniet van het uitzicht en het mooie groen. Het naastgelegen Flower Dome is de grootste glazen kas ter wereld en heeft megaveel bloemen en planten. Je kunt meelopen met een gratis tour of struin zelf door de thematische tuinen vol exotische planten. Meer dan 32.000 planten uit 160 verschillende soorten afkomstig van vijf continenten maken het een heel kleurrijk geheel. Dus zoek je nóg een Instagrammable kiekje, dan kun je hier helemaal los. Al vermoeden we dat je na slechts één dagje Singapore al meer dan genoeg foto’s hebt om je social media voor de komende weken helemaal vol te gooien.

Cloud Forest

Benieuwd naar meer tips voor Singapore? In de nieuwste Grazia delen we nog meer leuke hotspots, weetjes, food-tips en meer. Nu in de winkel! 

Tekst: Davina Harte | Beeld: Adobe Stock, Davina Harte, Singapore Tourism Board

Aangeboden
  • Gardens by the bay