Dit spelletje wil jij deze winter doen met vriendinnen

Een spelletje van vroeger in een nieuw jasje.

Nu we de eerste sneeuw in Nederland hebben gehad en de winter zelfs nog moet beginnen, is het tijd om lekker thuis te cocoonen. Eerlijk is eerlijk: dat is soms best wel even lekker! Kaarsjes aan, dekens op de bank, een kop warme thee op tafel en je favoriete serie of film binnen handbereik.

Dit seizoen is ook perfect om thuis van alles met vriendinnen te doen. Wat dacht je van het organiseren van een heerlijk kerstdiner met een paar leuke spelletjes? Jij zorgt voor het diner en wij zorgen voor een hilarisch en te gek spel om te spelen: de Truth or Dare game. Gewoon gratis te spelen op je smartphone! 

Truth or Dare game: wat is het precies voor een spel? 

Laten we in ieder geval voorop stellen dat Truth or Dare een spel is waarbij je gegarandeerd gaat huilen van het lachen. Je hebt vast wel ooit Doen, Durven of de Waarheid gedaan toen je jonger was. Zelfs wanneer je vroeger niet gek was op spelletjes is dit zo’n spel dat vrijwel iedereen wel eens gedaan heeft. Truth or Dare is hetzelfde soort spel, maar dan volledig online. Je leest het goed: we gaan weer even terug in de tijd en spelen deze winter massaal het spelletje dat we vroeger al deden. En ja: dat levert echt hele grappige avonden met vriendinnen op. 

De essentie van het spel is je misschien al wel duidelijk: samen met vriendinnen zit je in een cirkel of in ieder geval bij elkaar in de buurt waarbij je om en om aan de beurt bent. De persoon die aan de beurt is, moet kiezen tussen de waarheid (truth) of iets durven (dare). Wanneer degene voor waarheid kiest, wordt er een vraag gesteld die ze eerlijk moeten beantwoorden. Kiezen ze voor durf, dan moeten ze een uitdagende opdracht uitvoeren die wordt opgelegd door een andere speler of alle andere spelers. Weigert iemand iets te beantwoorden of te doen? Dan kun je daar wat tegenover stellen, zoals het drinken van een shotje alcohol of iets anders waar jullie lol aan beleven.  

Dit is waarom Truth or Dare door de jaren heen zo leuk is gebleven 

Het spel maakt nu dus een comeback! Niet zo gek misschien, want Truth or Dare is en blijft gewoon een heerlijk spel. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom Truth or Dare zo populair en leuk is, zoals: 

  • Natuurlijk de spanning en de onvoorspelbaarheid. Je weet vooraf nooit welke vragen er gesteld gaan worden of welke uitdagingen je te wachten staan. Het spel zit echt vol verrassingen en dat is precies wat er zo leuk aan is. 
  • Daarbij zorgt Truth or Dare gegarandeerd voor een lachwekkende ervaring samen met je vriendinnen. Laat lachen nou hartstikke gezond voor je zijn! Er komen allerlei gelukshormonen vrij bij een lachkick. Na een lange werkdag of op een donkere winterdag kunnen we allemaal wel een boost met gelukshormonen gebruiken. 
  • Wat ook leuk is, is dat zo’n spel als Truth or Dare ervoor zorgt dat je uit je comfortzone stapt door bepaalde vragen te beantwoorden of bepaalde acties uit te voeren. Je kunt je grenzen verleggen en dat tijdens een leuke activiteit! 
  • Het allerbelangrijkste aan een spel als Truth or Dare is dat het delen van bepaalde persoonlijke verhalen of het samen uitvoeren van gekke opdrachten een gevoel van verbondenheid met je vriendinnen kan scheppen. 

Zo zorg je voor een leuke Truth or Dare game voor iedereen 

Waar je vroeger zelf vragen en kwesties moest verzinnen voor het spel is er tegenwoordig een handige Truth or Dare game aan die je gewoon op je smartphone kunt spelen. Er is een app voor zowel Android als iOS beschikbaar en je kunt het spel in je browser openen. Dat betekent dat je niet meer zelf je hersenen hoeft te breken over leuke en originele vraagstukken en uitdagingen. Natuurlijk is het wel belangrijk om er samen voor te zorgen dat het een leuk spel wordt. Mocht iemand zich awkward voelen bij bepaalde vragen of opdrachten dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat diegene dingen tegen haar zin gaat doen. 

Spreek daarom met elkaar af dat er grenzen zijn, maar moedig jezelf ook zeker aan om eens een stapje buiten je comfortzone te zetten. Het kan heel bevrijdend zijn om bepaalde dingen te delen met je vriendinnen! Zorg er daarbij ook altijd voor dat opdrachten veilig zijn en ze dus geen risico vormen voor deelnemers en anderen. Zie jij het ook wel zitten om een potje Truth or Dare met vriendinnen te spelen? Scoor dan wat lekkers, zet de kaarsjes thuis aan, zorg voor een smakelijk drankje en nodig vriendinnen uit om samen deze Truth or Dare game te spelen. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels

 

Laatste nieuws