Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze over vrijgezellenleven: 'Kan best eenzaam zijn'

'Ik vind dat wel lastig', aldus de brunette.

De laatste aflevering van Open Kaart van presentator Robbert Rodenburg is afgelopen donderdag op YouTube verschenen. In deze aflevering zit ook voor Robbert himself geen onbekende. Zo nam bestie Monica Geuze plaats in de stoel tegenover hem om te praten over onder anderen haar liefdesleven, hun vriendschap, kritiek en het (co-)ouderschap.

Liefdesleven

Als Monica de vraag krijgt of ze moeite heeft met vrijgezel zijn, is ze daar superopenhartig over. "Ik had aan het begin van mijn laatste break-up heel veel moeite met die break-up. Dat heeft echt even geduurd. Vooral de fase van het intense verdriet waarvan ik iedere keer dacht: 'Nou is dat toch wel klaar?' Dat bleef maar terugkomen." De beauty legt dan uit dat ze het vrijgezellenleven in de zomer weer wat meer begon te waarderen.

Toch geeft ze toe nu de feestdagen er weer aan komen dat het vrijgezellenleven ook "best eenzaam" kan zijn. "Ik vind dat wel lastig", onthult ze. Ze gaat verder met uitleggen dat dochtertje Zara-Lizzy normaal altijd bij haar was tijdens deze dagen, wat een grote reden was dat ze zich nooit alleen voelde. De vader van haar dochter is echter voor een langere tijd in Nederland, waardoor Zara-Lizzy nu heel veel tijd bij hem doorbrengt. "Ze is echt een vaderskindje, ze vindt het fantastisch. We proberen heel erg te luisteren naar wat zij wil. En dat is 'heel veel bij papa zijn'", aldus Monica.

Single-moeder

Dat de single-moeder dan soms ook tegen een aantal dingen aanloopt, steekt ze niet onder stoelen of banken. "Er zijn zoveel dingen die het moederschap met zich meebrengt. (...) Het zou soms heerlijk zijn om jezelf in tweeën, drieën of vieren te kunnen delen. Ja, dat kan niet. En als je dan niet een partner hebt om tegen te zeggen: 'Haal jij haar even op, of pak jij dat op', dan moet je het gewoon allemaal alleen doen. Het kan challenging zijn, maar ook heel satisfying als je het allemaal gedaan hebt."

Als Robbert haar vraagt of ze vandaag de dag trots is op de moeder die ze is voor haar dochter, spreekt ze uit dat dat niet altijd het geval is. "Ik denk dat geen een ouder het perfect doet. (...) Ik denk ook niet dat je daarnaar moet streven. Ik denk dat dat heel raar is en nergens op slaat, en ieder kind is natuurlijk ook anders. Ik hoop dat zij wel weet dat je op alles terug kan komen." True that!

Bron: YouTube Robbert Rodenburg | Beeld: NL Beeld