Ha! Volgens TikTok is déze pose de nieuwste trend op foto’s

Goodbye duckface, hello scrunchface!

Jarenlang trokken mensen automatisch dit gezicht wanneer er een foto werd gemaakt, we hebben het hier natuurlijk over de duckface. Want zeg nou eerlijk, ook jij hebt je hier hoogstwaarschijnlijk schuldig aan gemaakt. Maar sinds een − echt al heel aanzienlijk − tijdje kunnen de getuite lipjes écht niet meer. Well: volgens TikTokkers heerst er momenteel een andere trend op dit gebied. Maak kennis met de scrunchface!

Bye, bye, duckface

De duckface: de pose die zóveel van ons aannamen op foto’s, dat het woord werd opgenomen in het woordenboek. Voor de mensen die de laatste jaren onder een steen hebben gelegd, leggen we graag nog even uit wat we precies met de duckface bedoelen. Het is een pose die je aanneemt door je lippen te tuiten en je wangen in te trekken op foto’s.

Ondanks de populariteit, konden de getuite lipjes en ingetrokken wangetjes destijds ook op een hoop kritiek rekenen. Volwassenen begrepen namelijk niet helemaal waarom hun tienerdochter op de foto ging als Kim Kardashian. Oops! Ondanks dat de duckface haar beste tijd echt wel gehad heeft, zien we ‘m anno 2023 nog steeds regelmatig opduiken in foto’s. Maar volgens deze TikTok-gebruiker is het nu dus hoog tijd om ermee te stoppen.

Scrunchface

Hoe je voortaan wel op de foto moet? Met een heuse scrunchface! We halen onze inspiratie inmiddels niet meer uit het dierenrijk. TikTokker strawberrymilkmob demonstreert hoe je deze pose precies aanneemt:

@strawberrymilkmob♬ original sound – Strawberrymilkmob

Zoals uit deze TikTok blijkt, hebben we dus afscheid genomen van de ooit zo geliefde duckface. De scrunchface, waarbij het lijkt alsof je je gezicht samenknijpt, wordt namelijk massaal omarmt op de socials. Zo ook door de maker van het filmpje, die beweert dat het er bij iedereen schattig uitziet, behalve bij haar. De truc is om je ogen een beetje dicht te knijpen, je neus omhoog te trekken en ook nog te lachen. Als het goed is, heb je dan de perfecte scrunchface gecreëerd! Gelukt? Wij zijn er nog niet helemaal uit of dit een blijvertje is…

Bron: TikTok @strawberrymilkmob | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws