Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh! Komt deze nieuwe datingshow binnenkort ook naar Nederland?

Wat gebeurt er als je tien eeneiige tweelingen met elkaar laat daten?

We kunnen geen genoeg krijgen van datingshows als Too Hot To HandleTemptation Island en Love Island. En hoewel nieuwe seizoenen hiervan nog even op zich laten wachten, is er toch een leuke nieuwe datingshow op komst! Een Amerikaanse weliswaar, maar we kunnen 'm streamen én hebben goede hoop dat we ook een Nederlandse versie kunnen verwachten. Het fascinerende format Twin Love is namelijk bedacht door niemand minder dan een Nederlander.

Twin Love

We hebben in onze eigen Love Island de twins Yousri en Sayed al eens mogen verwelkomen, en in Amerikaanse datingshows zien we geregeld tweelingen voorbijkomen. Er is iets aan datende twins wat ons fascineert. Goed nieuws! Prime Video komt met een eigen datingshow op de proppen die hier volledig op is gebaseerd. Twin Love is een format waarin singles niet alléén komen opdagen op zoek naar de liefde, maar zij hun siblings ook meenemen. Wait. What?! Toch is dit precies wat de singles in de nieuwe realityshow doen: op een prachtige bestemming gaan tien knappe koppen op zoek naar de ware – maar dan wel met hun eeneiige sibling ernaast!

Experiment

Zenuwslopend, zwoel, of juist heel casual: iedereen kijkt op een andere manier naar de datingwereld. Maar we kunnen wel stellen dat je ideale first date waarschijnlijk niét onder de neus van je familieleden plaatsvindt. Enne, dat gebeurt ook niet! Want in het programma worden – net als koppels in Temptation Island – de twins van elkaar gescheiden en in aparte villa's ondergebracht. Ze gaan stuk voor stuk op zoek naar de liefde, maar de vraag is: pakken ze het daten op dezelfde manier aan? En vinden ze de liefde bij dezelfde tweelingbroer of -zus? Op die vragen geeft dit experiment antwoord in het programma. En dat zorgt voor flink wat juicy momenten, verraadt de trailer.

Nederlands tintje

We hopen natuurlijk dat het format ook zo snel mogelijk naar Nederland komt. Helemaal omdat het een idee van eigen bodem is! Het programma is namelijk bedacht door Nederlander Remco Lentjes, die werkt bij productiehuis ITV. "Het idee begon bij mijn fascinatie voor tweelingen. Hun manier van gelijkenis in uiterlijk en gedrag en verbondenheid onderling is vaak totaal anders dan bij 'gewone' broers en zussen", vertelt hij.

Twin Love is vanaf 17 november wereldwijd te zien op Prime Video. Ga jij kijken?

Bron: RTL Boulevard, ITV Studios | Beeld: ITV Studios