Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze openhartig over grootste angst: 'Angst gaat door mijn lijf'

'Sinds ik moeder ben vind ik dat echt niet meer prima'

Nu Kaj Gorgels – net als zijn bestie Monica Geuze – het ouderschap ein-de-lijk mag ervaren, kunnen de twee er niet over ophouden in hun podcast Geuze & Gorgels. Maar bij het ouderschap ontdek je natuurlijk ook dat er hier nieuwe angsten bij komen kijken. Mo en Kaj praten hier dan ook openhartig over in de meest recente aflevering van hun podcast.

De dood

Nu Kaj zelf vader is geworden van zijn zoontje Xavier, onthult hij dat hij ineens een stuk bewuster is geworden van de dood. "Normaal ben ik nooit bezig met dat het leven eindig is, want dan denk ik: we gaan toch lekker door in een andere dimensie. Maar nu ging ik ineens denken: ja, maar dan zie ik hem waarschijnlijk niet meer. Want hij gaat niet mee naar het volgend leven of waar je ook naar toegaat. Dan ging ik daar ineens heel naar van worden."

Angst

Ook Monica herkent zich hierin en snapt wat haar bestie bedoelt. "Ik heb dat eigenlijk ook sinds ik moeder ben. Het is niet dat ik daarvoor heel manisch was. Ik vond het prima om te sterven eigenlijk. (...) Maar sinds ik moeder ben vind ik dat echt niet meer prima."

Deze angst komt met name naar boven wanneer Monica alleen moet reizen zonder haar dochtertje. "Ik heb gewoon als ik in het vliegtuig zit en er is turbulentie echt klotsende oksels. (...) Oh man, dan denk ik: ja, dit is het. Dan denk ik vaak nog: moet ik in mijn telefoon een laatste woord voor haar schrijven? Dat als jouw telefoon ooit gevonden wordt, ze nog een berichtje heeft van me. Echt, de angst gaat door mijn hele lijf."

Te jong achterlaten

Bij deze angst komt de gedachte dat ze Zara-Lizzy 'te jong' achterlaat veel naar boven. Dit is echter niets iets wat ze wegstopt, zo onthult ze. "Ik probeer het dan veel erger te laten zijn. Zodat ik me ook heel erg dankbaar voel voor het feit als we niet zijn neergestort en ik lekker naar mijn kleine lieve Zara-Lizzy kan."

Bron: RTL Boulevard, Geuze & Gorgels | Beeld: NL Beeld