Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó zien de meiden van Kus er nu uit

Wat zijn de ladies gaan doen nadat de meidengroep stopte in 2011?

Let's go back to our childhood! Kus was vroeger dé meidengroep waar iedereen fan van was. Enne, we moeten toegeven: we kunnen nog steeds alle nummers meezingen. Van Lekker Ding tot Kus Gaat Los en natúúrlijk Topje Van M'n Zus. Heerlijk! Benieuwd hoe de ladies er tegenwoordig uitzien en wat ze doen? Let's take a look! 

Meidengroep

Kinderen Voor Kinderen zong het al in 1984: wat is er nu mooier dan zingen in een meidengroep? Na een set audities voor producers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn, die we natuurlijk ook kennen van Idols en X Factor, werden Monique de Waal, Anouk van Schie, Meike Hurts, en Fleur Minjon uitgekozen als nieuwe leden voor de aankomende meidengroep.

Vanaf dat moment gaat het hard. Hun debuutuummer, Lekker Ding, prijkt meteen bovenaan de hitlijsten, en binnen no-time staat de groep op het podium in een uitverkocht Ahoy. Hierover deelde Fleur: "Elk meisje wil dat misschien meemaken, maar het was best stressvol en pittig."

De groep in 2007, met van links naar rechts Anouk, Fleur, Meike, en Monique.

Na een wervelstorm van succes verdwijnt de groep vrij plotseling uit de spotlights. Begin 2010 bleek al dat Fleur de groep verlaten had, waarna Monique, Anouk, en Meike het nog even met z'n drieën een kans geven. Uiteindelijk neemt de groep in 2011 definitief afscheid. Maar hoe gaat het nu met Fleur, Anouk, Monique en Meike?

Fleur Minjon

Dat Fleur als eerste de groep verliet, was niet omdat ze er geen zin meer in had. Zo verklapte ze aan LINDA.: "Op een gegeven moment viel mijn haar uit, ik kwam aan en was hartstikke moe. De gevolgen van een traag werkende schildklier. Ik koos voor mijn gezondheid. Het was dus meer een lichamelijk ding, dan dat ik dacht: dit is niet wat ik wil."

Na haar vertrek uit de groep heeft ze nog een poos gewerkt als gastpresentatrice van Zapplive, en werkte ze onder meer mee aan de marketing van Yolanthe Cabau haar sieradencollectie. Tegenwoordig is Fleur actief als Kinderslaapcoach, en heeft zij twee prachtige dochters: Olivia en Rose.

Monique de Waal

Nadat Kus ophield te bestaan, richtte Monique zich volop op een nieuw muzikaal project met de naam Starz. Hierover vertelde ze aan Moms and the City: "Ik wilde nog zo graag liedjes maken, zingen en optreden voor kinderen. Dus bedacht ik Starz, ook een meidengroep voor kinderen."

Inmiddels werkt Monique als logistiek manager, en runt ze haar eigen dansschool. Daarbij is zij net als Fleur moeder van twee meiden. Via sociale media deelt Monique regelmatig vrolijke dansvideo's met haar kroost.

https://www.tiktok.com/@monique7179/video/7295044848090975521

Meike Hurts

Tegenwoordig gaat Meike door het leven met de artiestennaam Micky Hurts, en maakt zij furore als dj! Op Instagram deelt de muzikante regelmatig beelden van haar optredens. De harde house-beats van de dj zijn nét even anders dan Topje Van M'n Zus.

Maar wat hetzelfde is gebleven? Hurts staat zelf nog altijd dansend op het podium. "Zeg Micky...sta jij wel eens stil?", reageert een volger grappend op één van haar video's. Voordat zij begon als DJ, heeft Meike overigens nog kort in een zangduo gezeten onder de naam Mash!. De tweede helft van dit duo? Dat was niemand minder dan...

Anouk van Schie

Juist! Kus-collega Anouk gaf haar zangcarrière na het afscheid met Kus nog een tweede kans, samen met Meike. Het succes van Kus konden zij echter niet evenaren. Toch is Anouk nog altijd een bekend gezicht: door de jaren heen heeft zij namelijk verschillende programma's gepresenteerd op RTL 4 en SBS 6. Inmiddels is ze daar ook mee opgehouden, maar toch is ze niet helemáál uit de spotlights verdwenen.

Beeld: NL Beeld

Anouk is namelijk al sinds 2016 samen met Johnny de Mol! In 2018 stapte het paar in het huwelijksbootje, en sindsdien zien we Anouk met enige regelmaat verschijnen op de rode loper naast manlief. Samen hebben de twee nu twee zonen, en zo is hun gezinsgeluk helemaal compleet.

Kortom: die meiden van Kus zijn helemaal op hun pootjes terechtkomen. Stiekem blijven we natuurlijk hopen op een reünietour!

Bron: Beau Monde, LINDA., Moms and the City, Cosmopolitan | Beeld: NL Beeld