Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ruby Barker over haar inzinkingen na de opnames van Bridgerton

'Tijdens het filmen takelde ik af'

In The LOAF Podcast van Oxford University uit Bridgerton-actrice Ruby Barker haar ongenoegen over hoe Netflix en Shondaland met haar mentale problemen zijn omgegaan. De 26-jarige actrice onthulde dat ze na de opnames van de razend populaire serie twee keer met een zenuwinzinking te maken heeft gehad.

Zware rol

Ruby vertolkte de rol van Marina in de eerste twee seizoenen van de serie Bridgerton. Marina is een jonge vrouw die buitenechtelijk zwanger raakt en zich daarom noodgedwongen op een 'goed huwelijk' stort. De rol viel Ruby bijzonder zwaar. Zo deelt ze: "Tijdens het filmen takelde ik af. Het was ontzettend kwellend voor mij omdat mijn personage heel vervreemd was en buitengesloten werd. Ze was helemaal alleen in deze verschrikkelijke situatie." Na haar inzinking ervoer Ruby weinig steun vanuit de makers van de serie. "Niemand van Netflix en niemand van Shondaland heeft contact met mij gezocht om te vragen of ik oké was en of ik ondersteuning of nazorg nodig had", aldus de actrice.

Geen ondersteuning

Toen de opnames voor het eerste seizoen van Bridgerton net een week waren afgelopen, belandde Ruby in het ziekenhuis. Ze beweert dat dit nieuws werd onderdrukt vanwege de aanstaande release van de serie. Toen de releasedatum daar was, voelde ze veel druk om de serie te promoten. Ze merkt op: "Mijn leven veranderde van de ene op de andere dag en er was nog steeds geen ondersteuning. Die is er sindsdien ook nog steeds niet." Wij hopen van harte dat het inmiddels beter gaat met de actrice!

Seizoen 3

Begin deze maand werd bekend gemaakt dat we nog best een tijdje geduld moeten hebben voordat we weer kunnen smullen van het derde seizoen van de populaire serie. Helaas voor de Bridgerton-fans onder ons, is het volgende seizoen namelijk pas in 2024 te zien op Netflix. De datum waarop de serie precies online staat, is nog niet bekend gemaakt. We can't wait!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld