Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rust in je hoofd: minimalisme in de slaapkamer

Wanneer het aankomt op het inrichten van je slaapkamer geldt vaak 'less is more'.

In een wereld waarin ons leven steeds drukker lijkt te worden, zoeken we volop naar manieren om rust en eenvoud aan te brengen. Onze leefruimtes zijn hierop geen uitzondering. Een onderdeel daarvan is het creëren van een rustgevende slaapkamer. Wij laten zien hoe je, door het gebruik van de juiste meubels en accessoires, je slaapkamer omtovert tot een ruimte vol rust en sereniteit.

Minimalisme in de slaapkamer

Wanneer het aankomt op het inrichten van je slaapkamer geldt vaak less is more. Minimalisme is niet langer alleen een trend, het is een levensstijl geworden die rust omarmd. In een wereld vol prikkels en drukte, biedt een minimalistische slaapkamer een oase van kalmte en rust. Wil jij de kracht van eenvoud doorvoeren naar je slaapkamer? Ontdek hoe je een slaapkamer kunt creëren die rustgevend en stijlvol is. Van het kiezen van meubels tot het kleurenpalet: wij laten je zien hoe je een minimalistische slaapkamer realiseert.

Meubels

Bij een minimalistische slaapkamer staat de keuze van meubels centraal. Kies voor strakke, eenvoudige meubelstukken met een tijdloos design. Bedden met slanke lijnen en onopvallende frames passen perfect in dit esthetische plaatje. Een nachtkastje met eenvoudige geometrische vormen biedt genoeg opbergruimte zodat je niks op je nachtkastje hoeft neer te leggen. Kies voor het opbergen van kleding, schoenen, jassen en tassen een kledingkast met schuifdeuren. Deze zijn elegant en bieden een praktische oplossing voor het minimaliseren van rommel. Kies voor meubels in neutrale tinten zoals wit, grijs of houttinten, om een kalme en harmonieuze sfeer in de slaapkamer te creëren.

Wil je je slaapkamer een extra warme touch geven? Kies dan voor eiken wandpanelen. Deze plaats je eenvoudig achter de hoofdkant van het bed. Het geeft je slaapkamer direct een rustige sfeer. En het dempt geluid. Erg fijn wanneer je geluidsoverlast hebt van de buren of van de drukke weg naast je huis.  

Kleurenpalet

Het kleurenpalet speelt een belangrijke rol bij het creëren van een minimalistische slaapkamer. Kies voor een beperkt en harmonieus kleurenschema dat rust en eenvoud uitstraalt. Wit is vaak de dominante kleur in minimalistische slaapkamers, omdat de kleur een gevoel van ruimte en helderheid geeft. Grijstinten voegen subtiliteit en diepte toe, terwijl zachte neutrale kleuren zoals taupe en beige warmte en rust brengen. Pastelkleuren voegen een beetje frisheid toe aan het geheel. Het is belangrijk om de kleuren in balans te houden en te voorkomen dat de kamer te druk wordt. Gebruik kleurrijke details zoals een pastelkleurig dekbedovertrek. Tip: maak een pinterestbord met allerlei kleuren die jij mooi vindt, en maak op basis daarvan een kleurenpalet.   

Slimme opbergruimtes

In een minimalistische slaapkamer ligt geen troep. Slimme opbergruimtes zorgen ervoor dat de ruimte opgeruimd blijft. Denk aan ingebouwde kasten met gladde, greeploze deuren die naadloos opgaan in de muur. Maar ook bedden met opbergruimte eronder zijn een slimme keuze om extra dekens, kussens en seizoenskleding uit het zicht te houden. Drijvende planken en wandplanken kunnen functioneren als display-ruimte voor minimalistische decoraties en boeken, terwijl ze ondertussen de vloer vrijmaken. 

Beeld: Adobe Stock