Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miljuschka Witzenhausen streng beveiligd: 'Incasseren, accepteren en doorgaan'

'Ik creëer m'n eigen veilige wereld met de mensen om me heen'

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Miljuschka Witzenhausen wordt al jaren streng beveiligd. Dit omdat haar moeder Astrid Holleeder is, de zus van Willem Holleeder. In een interview met De Telegraaf vertelt de tv-kok wat ze van die beveiliging vindt.

Beveiliging rondom huis

De presentatrice vindt het vervelend dat ze beveiligd moet worden, maar zelfmedelijden heeft ze niet. "Het voornaamste dat je leert in mijn situatie is: incasseren, accepteren en doorgaan", vertelt ze in De Telegraaf. Rondom het huis van Miljuschka staat een toegangshek dat hermetisch gesloten is."Ik creëer m'n eigen veilige wereld met de mensen om me heen."

Ondanks de beveiliging, voelt Miljuschka zich wel 'bevrijd.' Ze kan zeggen wat ze wil en heeft juist een sterkte drang naar vrijheid en het recht om zelf te beslissen. "En mijn moeder en ik niet langer worden gezien als vrouwen die bij hem horen."

Bekend persoon

Inmiddels is Miljuschka al lang niet meer alleen de dochter van Astrid Holleeder. Nee, ze is uitgegroeid tot een bekende tv-kok en presentatrice. "Iedereen in Amsterdam wist waar ik vandaan kwam en daar werd niet bepaald positief op gereageerd. Ik wilde nadrukkelijk laten zien: er zijn in onze familie ook mensen die deugen. Dankzij de veerkrachtige vrouwen om me heen is het gelukt."

Moeder

Ze probeert nog regelmatig met moeder Astrid af te spreken, alleen moet dit wel in het geheim en met geheime namen. "We hebben uitgebreid gesproken voordat ze het besluit nam om tegen haar broer te gaan getuigen en het boek Judas te schrijven. Er was niet echt een keuze. Het alternatief was niet veel beter. Natuurlijk is het vaak zwaar, dat constante op eieren lopen bij mensen die jou bewonderen of die van je walgen. Er zijn types die ons zien als verraders van het ergste soort."

Als Miljuschka te maken krijgt met haat of andere narigheid, vertelt ze dat niet altijd aan haar moeder. "Het is zo paradoxaal. Mijn werk is zoveel mogelijk mensen bereiken, dus veel worden gezien, en mijn moeder moet in principe door níemand worden gezien. De wereld van mijn moeder wordt steeds kleiner; alles wat over haar wordt gezegd, komt bij mij binnen. Dat is moeilijk."

Bron: RTL Boulevard, De Telegraaf | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • AMSTERDAM, 06-10-2022 , Koninklijk Theater Carre 57ste Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carre, Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Miljuschka Witzenhausen