Georgina Verbaan: ‘Ik zou ook weleens iets totaal anders willen doen’

'Wil ik überhaupt nog wel acteren?'

Georgina Verbaan timmert al jaren keihard aan de weg als actrice. In de nieuwste Marie Claire vertelt ze meer over haar carrière én onthult Georgina dat ze ook weleens iets heel anders zou willen doen. Zal de actrice binnenkort het acteervak vaarwel kussen en een carrièreswitch maken?

Kieskeuriger geworden

Tijden veranderen, ook voor Georgina Verbaan. In gesprek met Marie Claire vertelt de actrice dat ze kieskeuriger is geworden in de rollen die ze aanneemt. “Ik zeg heel veel ‘nee”, aldus Georgina. Al was dat in het verleden wel anders – toen nam ze ook rollen aan waar ze een meh-gevoel van kreeg. “Ik had een jonge dochter en moest gewoon werk hebben, dan heb je niet altijd de luxe om te kiezen. Toch heb ik daarna bewust mijn best gedaan om dit te veranderen. Ik dacht: ik doe liever kleine projecten waar ik helemaal achter sta. Ik kies nu op basis van het script en de mensen die aan het project meewerken.”

Blijven acteren of niet?

Betekent dit dat de ambities van Georgina gedurende haar carrière ook zijn veranderd? Wel wat, zo geeft ze toe. “Sinds een jaar of tien gaat het zo nu en dan door mijn hoofd: wil ik überhaupt nog wel acteren? Ik ben ermee begonnen toen ik heel jong was. Ik wilde het toen graag en de omstandigheden waren zo dat ik wel moest werken, omdat ik voor mezelf zorgde. Maar nu denk ik soms: hoe was mijn leven geweest als ik een tijdje was gaan studeren? Het zal mijn midlife zijn, maar ik zou ook weleens iets totaal anders willen doen.”

De actrice vervolgt dat je in het acteervak heel afhankelijk bent van waar je voor wordt gevraagd. “Je hobbelt van het ene naar het andere project en hebt op deze manier niet de luxe om verder vooruit te kijken en je leven te plannen. Maar ja, als ik een fijne rol in een goede productie heb, ben ik tussen ‘actie!’ en ‘cut!’ toch erg tevreden.”

Zelfontwikkeling

Maar stilzitten, en enkel acteren, dat is zeker niet wat Georgina doet. Ze ontwikkelt zichzelf graag. “Ik lees veel, want mijn interesses zijn heel breed. Ik heb ADHD, waardoor ik soms een tijdje een hyperfocus op een onderwerp heb, daar duik ik dan helemaal in. Een poosje terug was dat kunstgeschiedenis en nu ben ik met de Griekse mythen begonnen. Maar het kan ook tapdansen zijn of interior decorating door de eeuwen heen.” Daarnaast is de actrice ook erg begaan met de natuur en toont ze haar support bij demonstraties van Extinction Rebellion.

Het volledige interview met Georgina Verbaan lees je in de nieuwste Marie Claire. Nu in de winkel! 

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws