Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no! Grote zorgen om gezondheid Armand in Expeditie Robinson

'Hij is heel dizzy en praat ook bijna niet meer'

De kandidaten van Expeditie Robinson overleven al ruim twee weken op een onbewoond eiland. Het warme weer, weinig eten en fysiek zware proeven beginnen langzamerhand hun tol te eisen. Zo is Armand Rosbak behoorlijk verzwakt en maken de expeditieleden zich grote zorgen om zijn gezondheid.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Opstartproblemen

De expeditieleden hebben een pittige nacht met heftige regenbuien achter de rug. Het blauwe team heeft dan ook last van wat opstartproblemen, met name Armand. De acteur kampt namelijk met hevige maag- en darmklachten. "Ik besef ineens hoe actief ik de eerste dagen was", vertelt hij. Dat het niet goed met hem gaat, valt ook zijn teamgenoten op. "Zijn lichaam is vanaf dag één al superdroog. Dat is helemaal top als je op de cover van een tijdschrift wilt staan. Maar misschien niet de allerbeste voorbereiding op 35 dagen expeditie", zegt Guido Spek als ze onderweg zijn naar de proef.

Meedoen aan de proef

Eenmaal aangekomen bij de allerlaatste immuniteitsproef in teamverband, blijkt dat team blauw met twee man teveel is. Twee expeditieleden mogen dan ook niet meedoen. Maarre, ondanks zijn verzwakte gezondheid is Armand niet van plan om vanaf de zijlijn mee te kijken. "Ik wil die proef winnen. Ik wil naar die samensmelting. Ik móét deze proef winnen!" zegt hij vastberaden. En hoewel de acteur amper meer op zijn benen kan staan, weet hij met zijn team de loodzware proef te winnen. Iris Enthoven en Roberta Pagnier offerden zich op om aan de zijlijn te gaan staan, waar Armand ze erg dankbaar voor is. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen."

Arts op het eiland

De overwinningsvreugde is echter maar van korte duur. Eenmaal terug op het eiland blijkt dat Armand zichzelf compleet voorbijgelopen is. Zijn lichaam was al verzwakt en is nu helemaal opgebrand. "Hij is heel dizzy en praat ook bijna niet meer", zegt Roberta ongerust tegen het team. Omdat iedereen zich zorgen maakt om de acteur, komen er artsen naar het eiland.

Na een aantal testjes, besluiten de artsen dat Armand mee moet naar het ziekenhuis om hem rust te geven en te kunnen observeren. Zijn Expeditie Robinson-avontuur zit er daarmee helaas op. "Ik ben mijn lichaam voorbij gegaan, dat ik daarvan verlies is frustrerend."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud