Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes: er komt een tweede deel van de Hoe overleef ik-reeks voor volwassenen

En ook jij mag bepalen wat er gaat gebeuren!

Was jij vroeger groot fan van de Hoe overleef ik-reeks van Francine Oomen, en ben je alweer helemaal in de ban van haar nieuwste boek 'Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel?' Dan hebben we goed nieuws! Francine heeft namelijk bekendgemaakt dat er een tweede deel aan zit te komen. Dat wordt dus weer rennen naar de dichtstbijzijnde boekenwinkel!

Hoe overleef ik

Sinds het eerste boek uit de Hoe overleef ik-reeks in 1998 uitkwam, waren de herkenbare perikelen van Rosa gelijk een enorme hit. Francine Oomen behandelde in de boeken alles waar je in de puberteit tegen aan kunt lopen – van onzekerheid tot een gebroken hart en vervelende ouders. Zo kunnen we ons nog goed herinneren hoe we Hoe overleef ik de brugklas? en Hoe overleef ik mijn eerste zoen? hebben verslonden. Nostalgie!

De boeken van Francine waren een absolute hit onder pubers. In 2015 kwam er echter een eind aan de reeks met het boek Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? We waren dan ook over the moon toen de schrijfster vorig jaar met het nieuws kwam dat ze een nieuw boek in de reeks ging schrijven, voor alle pubers uit die tijd die nu volwassen zijn – en alle bijbehorende struggles.

Vervolg

Maar nu is er dan na zeven jaar eindelijk een vervolg op de Hoe overleef ik-reeks gekomen. “Ik heb besloten om een nieuw Hoe overleef ik-boek te schrijven. Deze keer gaat het niet over Rosa in de puberteit, maar over Rosa en haar vrienden – en ook nieuwe vrienden natuurlijk – tussen de twintig en de dertig. Dat is de leeftijd die de Hoe overleef ik-lezers nu hebben, en dat is best wel een heel ingewikkelde periode”, vertelde Francine destijds in een video op TikTok", aldus Francien.

Maarre, toch kon de schrijfster het niet laten en is alweer bezig met een vervolg, zo laat ze weten op haar Instagram-account. Yay! "Waaah gaaf!!!! Nou snap ik sentimentele ja's maar ik zou het wat te cliché vinden. Zie liever een eerlijke spannende rommelige reünie tussen die 2 (Rosa en Neus, red.). Een periode van herontdekken, zoeken samen, en terugkijken. En dat ze wel in verbinding blijven maar niet in de vorm van liefde (dat proberen ze wel kortstondig maar nee). Benieuwd naar nieuwe liefdesavonturen van Rosa!!"

Jij mag ook meebeslissen

Nog leuker: jij mag bepalen of Rosa en Neuz weer bij elkaar komen in het tweede deel. Volgers zijn laaiend enthousiast over dit ge-wel-dige nieuws en reageren massaal met hun meningen over de twee karakters. Zo reageert iemand: "Oh deel 2!! Zooo leuk en fijn! & yes, deze twee horen samen te zijn!" Iemand ander schrijft: "Jaaaa! Realiteit is toch alleen maar treurig tegenwoordig van mij mag het wel positief uitpakken in een boek 🫶" Anderen reageren met: "Jaaaaa, meant to be ❤️" en "Ze horen bij elkaar, want blijven toch steeds de weg naar elkaar vinden." Het lijkt er dus op dat lezers de twee heel graag weer samen wil zien. Wij zijn in ieder geval super excited!

Bron: Instagram @eclairefrancineoomen | Beeld: Instagram @eclairefrancineoomen, NL Beeld