Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Een romantische reis naar Canada? Deze plekken moet je bezoeken!

Prachtig!

Wanneer je op zoek bent naar een romantische reis, denk je al snel aan Parijs, Rome of Venetië. Canada staat waarschijnlijk niet meteen bovenaan je lijst. Velen weten niet dat een leuke vakantie naar Canada dé reis is om samen te maken met je partner. Geniet samen van de prachtige rustgevende natuur en bevind je binnen no-time weer tussen de mensen in de prachtige grote steden. Benieuwd naar hoe jij alles haalt uit een romantische reis naar Canada samen met je partner? Lees dan snel verder! 

Banff National Park, Alberta

Voor de liefhebber van natuur is dé plek om te bezoeken het Banff National Park. Dit park ligt in de provincie Alberta en maakt deel uit van de Rocky Mountains. Bezoek samen de Valley of the Ten Peaks. Kunnen jullie samen alle tien de bergtoppen spotten? Stap in de gondel en ga tot een hoogte van wel 2100 meter. Bang voor de hoogte? Dan houd je elkaar natuurlijk net even wat steviger vast. Kom daarna tot rust in de Banff Upper Hot Springs en geniet van het mooiste uitzicht. Ga je met je partner naar Canada? Dan kan je dit niet missen!

Quebec City, Quebec

Ben je toch op zoek naar die Franse romantiek? Dan is Quebec City dé plek om te bezoeken. Deze hoofdstad van de gelijknamige provincie kent vele Franse invloeden. In een van de oudste steden van Canada wandel je hand in hand door de pittoreske straatjes, vind je de mooiste architectuur, en sluit je de dag af met een romantisch diner. Je geniet bij kaarslicht van heerlijke Franse gerechten. Als je het helemaal goed wilt doen, overweeg je een ritje in een koets. Verken deze stad met het geluid van het gehobbel van prachtige paarden.

Vancouver Island, British Columbia

Een stuk meer naar links vind je Vancouver Island; je komt hier met een veerboot. Verblijf hier in Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia. Deze plek biedt alles wat een natuurliefhebber nodig heeft. Word één met de natuur en wandel samen door Cathedral Grove. Je voelt je al snel klein door de prachtige grote en oude bomen. Maak kennis met de walvissen in hun natuurlijke habitat in de woeste wateren rond dit eiland. Terug in Victoria wandel je door de romantische Butchart Gardens waar de mooiste bloemen en planten op je wachten.

Niagara Falls, Ontario

Wat je in Canada écht niet mag missen, zijn de krachtige watervallen: Niagara Falls. Vanuit de grote en bekende stad Toronto vertrek je met de bus, trein of auto om samen dit ruige stukje natuur te ontdekken. Met een boottocht kom je dichtbij en bescherm je elkaar tegen de spetters van deze woeste wateren. Maak dit romantische tripje helemaal af met een dinertje. Daar genieten jullie, naast heerlijke gerechten, van het prachtige uitzicht op de watervallen. Ook benieuwd geworden naar de Verenigde Staten? De watervallen liggen op de grens van de twee landen; zo pak je dit land ook nog mee!

Zo, dit zijn vier plekken die van jullie reis naar Canada een romantische vakantie maken. Ontdek een mooi stukje natuur in Banff National Park. Daarnaast struin je samen door de knusse straten van Quebec City. Op Vancouver Island ontdek je de mooiste stukjes natuur en kun je walvissen in het echt bekijken. Tot slot bezoek je de Niagara Falls en kruipen jullie dicht bij elkaar tijdens een boottocht op het water. Hopelijk hebben we jullie warm gemaakt voor een romantische reis naar dit prachtige land. Dus, plan deze reis, ontdek samen het mooie Canada, en maak herinneringen om nooit meer te vergeten!

Beeld: Adobe Stock