Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Work-life balance: 'Leven als ondernemer blijft een dans op een dun koord'

'Met mensen afspreken moet niet voelen als een verplichting, of energie kosten. Je moet er juist energie van krijgen.'

Julia Veer (25) is ondernemer en de co-founder van Clay And Glow. Van Mascha Feoktistova en Monica Geuze: alle influencers zweren bij haar producten. Maar wie is het gezicht achter dit beauty-imperium? In haar column neemt Julia Veer je elke maand mee in haar spannende leven als beauty business woman. Dit keer vertelt ze over de juiste balans vinden.

Werkbalans

"Boeken zijn erover geschreven, cursussen in te volgen: een gezonde work-life balance. Ik heb hem nog niet helemaal gevonden, net zoals een sociaal leven. Die bouw ik pas sinds dit jaar weer op."

"Ondanks dat het achternagaan van je droom het allerleukste is wat er bestaat, komen er ook keerzijden bij kijken. Bepaalde keuzes die je maakt, bepaalde dingen die je moet laten. Dat is voor mij echt een bewuste keuze geweest en absoluut niet erg, maar het kan soms wel eenzaam zijn."

Van vriendschappen naar visie     

"Naarmate ik meer boeken las over mindset en self development, kwam ik erachter dat mijn vrienden en ik uit elkaar groeiden. Ook verwaterden sommige vriendschappen, omdat ik zo druk was met het opzetten van mijn merk; ik had er geen tijd, zin en energie voor. Ik heb geleerd dat ik me daar niet voor hoef te verontschuldigen en dat doe ik dus ook niet. Soms groei je uit elkaar en is de klik niet meer hetzelfde als het ooit was. Dan kies je er allebei voor een andere weg in te slaan. Het is je goed recht om je eigen energie en tijd te beschermen. Met mensen afspreken moet niet voelen als een verplichting, of energie kosten. Je moet er juist energie van krijgen!"

Social 2.0    

"Sinds dit jaar merk ik dat ik een sociaal leven wel steeds meer mis en dat ik er meer behoefte aan heb. Dus heb ik me meer opengesteld en doe ik steeds meer mijn best om weer af te spreken en nieuwe vriendschappen op te bouwen. Jarenlang ging mijn energie vooral naar mijn bedrijf. Zonder feestjes, uitgaan of vriendinnendagen. Nu stel ik me weer open en zoek ik naar nieuwe vriendschappen, vooral met gelijkgestemden die mij energie geven, met mensen die ook ondernemen en dezelfde interesses delen."

'Ik in 2019 in mijn studentenkamer, work work work'

Like-minded vrouwen

"Hoe vind je dat soort like-minded vrouwen? Ik ga eens in de zoveel tijd naar events waar andere ondernemers of gelijkgestemden ook heen gaan en ik ben ook door mijn bedrijf in contact gekomen met heel gezellige en inspirerende vrouwen. Toegegeven: er tijd voor vrijmaken is nog steeds weleens lastig, maar ik doe mijn best en haal er nu juist wel veel voldoening uit. Leven als ondernemer blijft een dans op een dun koord, maar ik zou het niet anders willen."

"Volgende keer krijg je een ander kijkje achter de schermen. Nieuwe lanceringen, hoe gaat dat te werk? Tot dan."

Beeld: Clay And Glow