Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's dit weekend

Er is weer genoeg leuks te beleven dit weekend!

Het is weer weekend en dus maken we plannen voor onze vrije dagen. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? No worries. Wij tippen een paar leuke to do’s. Komen ze:

Bezoek het Low Food Festival

Foodfestivals zijn niet alleen een ding in de zomer. Ook in de herfst kun je genieten van culinaire festivals. Dit weekend vindt dan ook het Low Food Festival plaats in Amsterdam. Het festival richt zich op kookliefhebbers. Zo kunnen zij tijdens Low Food leren van bekende (sterren)chefs en food professionals uit binnen- en buitenland. Je volgt er culinaire kookworkshops en kunt deelnemen aan fijne proeverijen. Ook is er de mogelijkheid om talks te volgen over food fotografie!

Wanneer:

Van 22 tot en met 24 september.

Waar:

Wils Bakery Cafe en Wils Restaurant | Amsterdam.

Red Bull Stalen Ros

Dit weekend is het tijd voor de allereerste editie van de Red Bull Stalen Ros in Den Haag. Een knotsgekke fiets race op het water met een oud-Hollands tintje. Het belooft een kleurrijk en creatief spektakel te worden, waar veertig duo’s – waaronder 18 bekende content creators als Jesse Hoefnagels en Isadee Jansen – op zelfontworpen fietsen over een uitdagend parcours vol oud-Hollandse obstakels racen! Het lot van de deelnemers (droog of nat) ligt in de handen van de jury. Spannend!

Wanneer:

Zaterdag 23 september van 11.00 tot 18.00 uur.

Waar:

Prinsessengracht | Den Haag.

Dineren in een fort

Dit is het laatste weekend dat pop-up restaurant Sterk Water neerstrijkt in het fort bij Abcoude – het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam, de verdedigingslinie van de stad Amsterdam. Helemaal gebouwd uit bakstenen, is het de laatste in zijn soort. Hier ga je dineren in het oude kruitmagazijn, naast de slaapvertrekken van de soldaten. Hoe bijzonder! Je geniet bovendien van een 5-gangen diner, volledig drankarrangement en livemuziek.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Wanneer: 

Tot en met 24 september.

Waar: 

Fort bij Abcoude.

Het terras op in de herfst

De herfst is officieel aangebroken en dit weekend belooft het vrij lekker herfstweer te worden – oké, met hier en daar een regenbui. Onze tip voor het weekend: het (overdekte) terras op. Wil je zeker zijn van een fijne terrasbeleving? Bezoek dan een van de drie beste terrassen van Nederland. Afgelopen week schopten Paviljoen Het Strandhuys, Brasserie de Zeester en Eetcafé Blik & Burgers het tot de top drie in de lijst 'Hét Lipton Terras van 2023'.

Waar:

Paviljoen Het Strandhuys | Bergen op Zoom.

Brasserie de Zeester | Scherpenisse.

Eetcafé Blik & Burgers | Zeist.

Kijktips

Zoals we inmiddels van streamingdiensten gewend zijn, is het aanbod ook de afgelopen week weer gespekt. Netflix breidde diens aanbod uit met de populaire serie Band of Brothers en de actiefilm 65. Op Disney+ kun je nu het eerste seizoen van Irrésistible streamen en op HBO Max kun je Verliefd op Ibiza en de documentaire Donyale Luna: Supermodel zien. Ten slot kun je op Videoland nu The Ice Road en Second Act bekijken. Fijn weekend!

Beeld: Emily in Paris (Netflix)