Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sofia: 'Ik heb vrienden die weigeren een deel van de rekening te betalen'

'Ik vond het zo zielig dat ik uiteindelijk toch de rekening voor hun heb betaald'

Sofia geniet van een welverdiende vakantie in het zonovergoten Italië. Samen met een vriend, en nog vier andere vrienden die ze daar hebben leren kennen, gaan ze uiteten in een restaurant. De avond was onwijs gezellig, totdat de rekening kwam... Op het platform Reddit deelt Sofia haar verhaal.

Uiteten

Afgelopen zaterdag vertrok Sofia voor een vriendentrip naar de Amalfische kust. Samen met goede vriend Thom verblijven ze twee weken lang in een appartementje dichtbij zee. "Momenteel ben ik op vakantie in mijn geboorteland. Ik stelde voor aan Thom, de vriend met wie ik op reis ben, om een hapje te gaan eten", begint Sofia haar verhaal. "Hij vond het prima en vroeg me of we Emma, Lotte, Isabella en Floris mee konden nemen naar een restaurant. We hadden deze mensen leren kennen tijdens een avondje stappen. Natuurlijk vond ik dit goed, juist gezellig!"

Sofia stelde voor om in een leuke tent verderop in het stadje te gaan eten. "We kwamen aan in het restaurant en iedereen begon maar te bestellen en te bestellen... Cocktails, kreeft, sushi, alles kwam voorbij. Gelukkig had iedereen het naar hun zin, we lachten en hadden een onwijs gezellige avond", deelt Sofia. Totdat de rekening kwam...

De rekening

"De rekening bedroeg €770 euro. Daar schrok ik wel een beetje van", vertelt Sofia. "Ik zei tegen Thom dat we het allemaal gelijk moesten verdelen, iedereen had immers van de avond genoten. Hij stemde daamee in. Maar Floris vertelde dat hij een beetje blut was en slechts €25 euro te besteden had, ondanks dat hij bijna voor €100 euro aan hapjes en drankjes had besteld. Emma en Lotte waren stil en zaten maar een beetje op hun telefoon te scrollen, maar Isabella had het lef om openlijk en zelfverzekerd voor te stellen dat ik de rekening maar moest betalen. 'Het gaat duidelijk beter met je zaken', stelde ze. Ik vroeg haar waarom ze dat dacht en ze zei: 'Zo lijkt het op Instagram'. Ik wist niet wat ik moest denken. Het enige wat ik op mijn Instagram-account heb staan zijn foto's met vrienden en van vakanties. Geen snelle auto's of iets dergelijks."

Sofia liet weten dat ze hen nog niet zo goed kende om de hele rekening te betalen en dat het geen date was. "Ze vertelden me dat ze niet hadden verwacht dat ze ook een deel van de rekening moesten betalen", zegt Sofia. "Ik werd een beetje boos en vroeg Thom of hij hen iets had verteld dat erop wees dat ik moest betalen. Hij zei van niet en dat ze normaal gesproken altijd voor hun eigen betalen."

'Ik vond het zo zielig'

Van de gezellige avond werd er aan het eind uren gediscussieerd over 'te duur' en 'niet eerlijk'. "Ik kreeg er genoeg van en zei dat ik alleen mijn deel ging betalen en naar daarna wel naar huis wilde gaan. Ik stond op, liep naar de balie en vertelde de ober wat ik had gegeten en dat iedereen zijn eigen hapjes en drankjes zou betalen" vertelt Sofia. "Na het afrekenen ging ik terug naar de tafel. Maar blijkbaar had niemand – afgezien van Thom – genoeg geld om een deel van de rekening te betalen, althans dat zeiden ze. Ik voelde me een beetje slecht toen ze probeerden uit te vinden hoe ze dit konden oplossen en moesten betalen. Ik vond het zo zielig dat ik uiteindelijk toch de rekening voor hun heb betaald... Ik ben benieuwd of ze me dit ooit nog gaan teruggeven."

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam SEO403.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock