Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hebben: Luisa Cerano lanceert kleurrijke en feestelijke capsulecollectie

Inclusief geweldige AR-fotoserie van Monica Menez.

Luisa Cerano komt met een prachtige en zorgvuldig samengestelde capsulecollectie! Ter ere van diens 25-jarige jubileum komt het merk met een schitterende collectie. Maar dat is nog niet alles, er is namelijk ook een AR-fotoserie geschoten door Monica Menez. Enne, we waarschuwen alvast: de collectie is hebberig makend!

AR-fotoserie met Monica Menez

Luisa Cerano pakt voor haar 25-jarige verjaardag groot uit. Vanaf oktober viert het premium label haar jubileum met een capsulecollectie. En naast haar passie voor mode, heeft het merk ook altijd een grote passie gehad voor hedendaagse kunst en fotografie. Voor de lancering van de capsulecollectie slaat Luisa Cerano de handen dan ook in een met de internationaal geprezen Monica Menez.

Monica Menez is naast fotograaf ook nog eens kunstenaar en regisseur. Ze staat internationaal bekend om haar belichaming van sensuele, gedurfde en weelderige esthetiek. De samenwerking tussen Luisa Cerano en Monica resulteert dan ook in een artistiek project waarbij Monica het label digitaal in beeld brengt, en hoe! Het project versmelt de grenzen tussen mode, kunst en technologie. Monica creëerde speciaal voor het label een AR-fotoserie – de vertoonde geschoten beelden hieronder komen tot leven wanneer je ze scant met de speciale Artivive app!

collecite capsulecollecite Luisa Cerano capsulecollectie Luisa Cerano

Tentoonstelling Anti Fashion

Naast de jubileum capsulecollectie met Monica Menez, sponsort Luisa Cerano ook nog eens de tentoonstelling Anti Fashion van Cindy Sherman. Mode vormt de rode draad door het werk van de Amerikaanse kunstenaars. Voor haar in het Stuttgart State Gallery getoonde werk vond Sherman inspiratie in haar opdrachten voor modetijdschriften en haar samenwerkingen met modehuizen als Balenciaga, Chanel, Dior en Gucci.

"We werden niet alleen geïnspireerd door de wereldberoemde kunstenares Cindy Sherman en haar kritische onderzoek naar schoonheidsidealen in de modewereld, maar ook door het interactieve, uitgebreide bezoekersprogramma van de Stuttgart State Gallery, dat de tentoonstelling begeleidt en zo toegankelijk maakt voor veel mensen. We ondersteunen dit soort sociale empowerment graag via kunst", aldus Jürgen Leuthe, algemeen directeur van Luisa Cerano, over de prachtige samenwerkingen.

Bron & beeld: Luisa Cerrano