Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Frisse start! Déze kleur gaan we dit najaar veel zien

Wij zijn fan!

Mode is altijd in beweging, en dit najaar hebben we een trend gespot die alle aandacht trekt: blauw. Deze koele en frisse kleur heeft de fashion industry veroverd en is nu te zien in de meest trendy stijlen, prints en designs. Laten we in deze modieuze rage duiken en ontdekken op welke manier jij de verschillende tinten blauw in jouw stijl kunt integreren.

Blauw als trendkleur

IJsblauw zagen we vorige winter al voorbijkomen, maar het ziet ernaar uit dat we voorlopig nog geen afscheid van zullen nemen van de kleur blauw. Dit seizoen heeft blauw een volwassen en chique make-over gekregen. Designers zoals Chanel, Prada en Dior hebben deze kleur omarmd in hun nieuwste collecties, wat heeft geleid tot een ware trend in de modewereld. Blauw is en blijft een trendkleur die ieder jaar terugkeert. Helemaal niet erg natuurlijk, want blauw draag je met gemak tijdens alle seizoenen. Hoe kun je deze trend kleur het beste stylen in je outfit? In dit artikel deelt Nikkie Plessen tips en tricks om met de kleur blauw jouw look naar een nog hoger level te tillen:

1. Begin met de basis

De sleutel tot het stylen van de kleur blauw is om het als basis te gebruiken. Denk aan blauwe kledingstukken zoals een top of broek als het fundament van je outfit. Deze items zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleuren en patronen.

2. Denim elegance

Een gedurfde manier om blauw te stylen is door te kiezen voor een denim look. Combineer verschillende tinten denim in één outfit voor een stijlvolle en edgy look. Voeg textuur toe met verschillende materialen zoals satijn, linnen of leer om de look interessant te houden.

3. Combineren met neutrale tinten

Blauw komt prachtig tot zijn recht wanneer het wordt gecombineerd met neutrale tinten zoals wit, zwart of grijs. Een ijsblauwe blazer over een witte blouse met een spijkerbroek is een tijdloze combinatie die er zowel fris als elegant uitziet.

4. Accessoires

Als de kleur blauw nog niet helemaal jouw ding is, kun je beginnen met eerst alleen een blauwe accessoire. Denk aan een handtas, een riem of een paar sneakers. Hiermee kan je op een subtiele manier blauw toevoegen aan je look en maak jij met deze subtiele, maar dankzij de blauwe kleur toch eyecatchers, jouw outfit helemaal on-trend.

5. Diepte

Om jouw blauwe outfit wat diepte te geven, kun je het combineren met verschillende tinten zoals marineblauw, ijsblauw of indigo. Een ijsblauwe jurk met een donkerblauwe riem en donkerblauwe hakken zorgt voor een stijlvol contrast dat geschikt is voor alle gelegenheden.

Blauw is een veelzijdige en stijlvolle kleur die perfect past bij elk seizoen. Een van de beste dingen aan blauw is dat het geschikt is voor allerlei gelegenheden. Of je nu een formele avond uit plant of gewoon een casual dagje wilt doorbrengen, deze trend past bij elke situatie. In het rijtje van modekleuren voor de herfst/winter van 2023: blauw is back.

Bron & Beeld: NIKKIE