Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is Dubai het bezoeken waard?

Dubai, de stad van de superlatieven, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming onder BN'ers, van zangers tot influencers. Met zijn imposante wolkenkrabbers, luxe resorts en excentrieke levensstijl trekt Dubai jaarlijks duizenden toeristen aan, waaronder vele bekende Nederlanders. Maar is Dubai echt de moeite waard om te bezoeken? 

De skyline van Dubai

Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van Dubai is de indrukwekkende skyline. De stad staat bekend om zijn futuristische architectuur en het is dan ook geen verrassing dat veel BN'ers zich aangetrokken voelen tot deze moderne metropool. Van de beroemde Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, tot aan de Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, Dubai biedt een spectaculair uitzicht op de stad. Voor liefhebbers van architectuur en stedelijke ontwikkeling is Dubai zeker een bezoek waard. 

Luxe resorts en exclusieve feestjes

Dubai staat synoniem voor luxe en extravagantie. Het is dan ook geen verrassing dat veel BN'ers zich aangetrokken voelen tot de vele luxe resorts en exclusieve feestjes die de stad te bieden heeft. Van wereldberoemde clubs tot aan privéstranden en vijfsterrenhotels, Dubai biedt een overvloed aan mogelijkheden om te genieten van een luxueuze levensstijl. Voor wie op zoek is naar een vakantie vol glamour en glitter, is Dubai zeker een bestemming om te overwegen. 

Winkelen in Dubai

Een ander aspect waar Dubai bekend om staat, is winkelen. Met zijn vele winkelcentra en souks is Dubai een waar paradijs voor shopliefhebbers. Van designermerken tot aan lokale ambachtelijke producten, Dubai biedt een breed scala aan winkelmogelijkheden. Veel BN'ers worden aangetrokken door de luxe boetieks en high-end winkels die de stad te bieden heeft, van Louis Vuitton tot Balenciaga. Als je van plan bent om je vakantie in Dubai door te brengen met eindeloos winkelen, dan is deze bestemming zeker de moeite waard. 

Het klimaat en de stranden

Een ander aantrekkelijk aspect van Dubai is het aangename klimaat en de prachtige stranden. Met zijn warme temperaturen gedurende het hele jaar is Dubai een ideale bestemming voor zonaanbidders. Veel BN'ers genieten van de luxe resorts met privé stranden en de mogelijkheid om te ontspannen onder de stralende zon. Als je op zoek bent naar een vakantie vol zon, zee en strand, ga dan alvast maar op zoek naar vliegtickets, want dan is Dubai zeker een bestemming om te overwegen.

Cultuur en traditie

Hoewel Dubai voornamelijk bekend staat om zijn moderne en extravagante levensstijl, heeft de stad ook een rijke cultuur en traditie. Van historische bezienswaardigheden zoals het Dubai Museum tot aan traditionele markten zoals de Gold Souk, Dubai biedt een interessante mix van oud en nieuw. Voor de toeristen die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de lokale cultuur en tradities, heeft Dubai genoeg te bieden. Een bezoek aan de oude stad en het deelnemen aan een traditionele Arabische maaltijd zijn slechts enkele van de activiteiten die je kunt ondernemen om de authentieke kant van Dubai te ervaren. 

Beeld: Pexels