Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

13 popgroepen die je waarschijnlijk was vergeten

Wanneer heb je voor het laatst naar Liberty X, t.A.T.u. of Sugababes geluisterd?

popgroepen

Millennials verzamelen! In de jaren 90 luisterden we massaal naar muziek van onder meer Destiny's Child en de Backstreet Boys. Ook onderstaande popgroepen waren razend populair. Ken jij ze nog?

1. Sugababes

De Sugababes bracht hun eerste album in 2000 uit. Met singles als Overload en Run For Cover kregen zij al snel grote bekendheid. Later brachten zij ook de hitnummers Round Round, Stronger, Push The Button en In The Middle uit. Door de jaren heen veranderde de samenstelling van de meidengroep flink. In 2011 kondigden ze helaas aan helemaal te stoppen. In 2022 was de groep echter weer even samen. Zo traden de drie members van de Sugababes op tijdens het populaire festival Glastonbury.

2. K-otic

Ook de Nederlandse popgroep K-otic mag niet ontbreken in dit rijtje. De groep bestond uit deelnemers van het programma Starmaker. Hun nummers Damn (I Think I Love You), Falling en I Really Don't Think So worden hits. Als Sita Vermeulen de groep in 2001 verlaat, neemt het succes van de groep af. In 2003 stopt de groep. In 2016 gaf K-otic nog eenmalig een concert.

In 2026 bestaat K-otic 25 jaar en de band zal ter ere van dit jubileum gaan touren door het land. Hoe leuk!

3. En Vogue

De populaire meidengroep En Vogue was een mix tussen pop en R&B. Hun nummers My Lovin' en Don't Let Go waren grote hits in de jaren negentig. Ter ere van hun dertigjarige jubileum bracht En Vogue hun debuutalbum in 2020 opnieuw uit.

4. Westlife

In 1998 richtte Boyzone-zanger Ronan Keating de boyband Westlife op. De Ierse band scoorde in 1998 tot 2012 hit na hit met nummers als Uptown Girl, If I Let You Go en My Love. Als Brian McFadden zich in 2012 wil richten op zijn solocarrière gaat de groep uiteen.

5. Liberty X

In 2001 werd de Briste popgroep Liberty X gevormd. De groep bestond uit vijf afvallers van het programma Popstars: The Rivals. Liberty X bracht slechts vijf nummers uit, maar het nummer Just a Little werd in Nederland een grote hit. In 2007 ging de groep uit elkaar.

6. O-Town

Ook O-Town vindt zijn oorsprong dankzij een programma. De leden van de boyband deden allemaal mee aan Making the Band. Helaas scoorde de groep maar een paar hits. Hun bekendste nummers zijn All or Nothing en Liquid Dreams.

7. t.A.T.u.

Het Russische duo t.A.T.u ken je ongetwijfeld van hun hits Not Gonna Get Us en All the Things She Said. Na twaalf jaar maakten de zangeressen Lena Katinka en Joelia Volkova echter bekend te stoppen met t.A.T.u.. Hoewel de twee de wereld lieten geloven dat ze een stel waren, bleek niets minder waar. In 2004 kwam aan het licht dat de twee geen stel waren, en dat ze alleen deden alsof ze lesbisch waren om publiciteit te scoren.

8. Blue

Van 2001 tot 2005 was de boyband Blue razend populair. De groep scoorde hits met nummers als All Rise, Bubblin', U Make Me Wanna en One Love. De groep ging in 2005 uit elkaar, maar kwam in 2009 weer samen. Blue deed in 2011 mee aan het songfestival, maar scoorde helaas weinig punten met hun nummer I Can.

9. The Cheetah Girls

In 2002 speelde het al bestaande muzikale trio 3LW de rol van The Cheetah Girls in de gelijknamige Disneyfilm. De film was een groot succes. Adrienne Bailon, Kiely Williams en Sabrina Bryan besloten daarom om muziek uit te brengen onder de naam The Cheetah Girls.

10. Girls Aloud

Ook deze groep kwam samen door een tv-programma. In 2002 werd de Britse popgroep Girls Aloud gevormd bij het programma Popstars: The Rivals. Je kent ze vast nog wel van nummers als Sound of the Underground, The Promise en Love Machine. Zangeres Cheryl Cole verliet de meidengroep om zich te focussen op haar solocarrière. Zo scoorde ze zelf nog wat grote hits als Fight For This Love en 3 Words, was ze een jurylid bij X-Factor en heeft ze samen met One Direction-zanger Liam Payne een zoontje. Helaas overleed Girls Aloud-zangeres Sarah Harding in 2021 op 39-jarige leeftijd. Zij leed al enige tijd aan borstkanker.

11. Atomic Kitten

In 1998 werd de groep Atomic Kitten opgericht. Van 1998 tot 2008 scoorden de leden grote hits met nummers Eternal Flame, The Tide Is High, Ladies Night en Whole Again. In 2012 maakte de groep een comeback. De groep is nog steeds samen en treedt regelmatig op.

12 & 13: Raffish & Men2B

Popstars - The Rivals kwam ook naar Nederland en moest in 2004 dé opvolger van Idols worden. Aan het programma deden jongens en meiden mee die uiteindelijk een boyband en een girl group vormden. In de finale namen de groepen het vervolgens tegen elkaar op. Men2B won uiteindelijk de talentenjacht. Uiteindelijk behaalde de groep met het nummer Bigger Than That een plek in de top 50. Ook de girl group Raffish belandde met hun nummer Plaything in de top 50.

Men2B gaat echter al snel uit elkaar, ook is geen van de vijf heren met een solocarrière doorgebroken.

De leden van Raffish hebben echter nog wel gewerkt aan hun solocarrière. Zo heeft Eva Simons een glansrijke zangcarrière en deed Sharon Doorson mee aan The Voice of Holland waardoor ze weer in the picture kwam.

Lifestyle
  • NL Beeld