Say what? Door de Barbie-film willen ouders hun kind massaal Barbie noemen

Wie had dat gedacht!

Al voordat Barbie uitkwam, waren wij obsessed met de film en alles eromheen. Inmiddels heeft-ie behoorlijk wat records verbroken, waaronder een wel heel bijzondere. Het aantal ouders dat hun kind Barbie wil noemen is namelijk nog nooit zo hoog geweest als nu.

Grote stijging

Move over, Emma, Sophie of Lotte: sinds de komst van de Barbie-film is de naam Barbie namelijk opvallend populair onder aanstaande ouders. Een onderzoekje van de website Babynamen.com laat zien dat er in de maand juli maar liefst 300 procent meer gezocht is naar de naam. Kennelijk zijn er door de film behoorlijk wat ouders die écht overwegen om hun aanstaande dochter de iconische naam te geven.

Afwachten

Natuurlijk geldt hierbij: eerst zien, dan geloven. Want ouders kunnen nog wel zo’n leuk – en wellicht impulsief – idee hebben om hun dochter Barbie te noemen, maar we zouden ons kunnen voorstellen dat velen uiteindelijk toch maar voor een wat veiligere optie kiezen. De meeste baby’s die eventueel Barbie genoemd zouden worden moeten nog geboren worden, dus het valt nog te bezien of de naam écht zo populair gaat zijn.

Ken

Naast Barbie is er nog een naam die een stuk in populariteit is gestegen sinds de komst van de film. Drie keer raden… Inderdaad, er zijn ook steeds meer aanstaande ouders die een jongetje krijgen en daarvoor de naam Ken in gedachten hebben. In de toekomst zou het dus zomaar kunnen dat er allemaal echte Barbies en Kens rondlopen op de aardbol. Ha!

Bron: Fem Fem | Beeld: Barbie 

Laatste nieuws