Make-uptrend du moment: gym class look

Cakey make-uplooks zijn officieel verleden tijd.

Nu Copenhagen Fashion Week erop zit, kunnen we weer een tijdje vooruit met alle trends die we voorbij hebben zien komen. Niet alleen op gebied van fashion, maar ook beauty wise. Eén van de beautytrends die we hebben gespot is de gym class look.

Make-up fashion week

Op de catwalk in Kopenhagen ging het er anders aan toe dan we gewend zijn van fashion weeks. Waar bij de meeste grote shows meteen duidelijk is dat de visagist flink tekeer is gegaan bij de modellen, zagen we in de hoofdstad van Denemarken dat die cakey make-uplook verleden tijd is. In plaats daarvan liepen de modellen over de runway alsof ze zo van een pilateslesje kwamen: nauwelijks opgemaakt, glowy en vrij van onzuiverheden.

Glowy en gezond

Deze nieuwe look heet de gym class look, en is alles wat je bij die naam verwacht. De look die je wil creëren, is dat het lijkt alsof je net terugkomt van een casual sportsessie – de ladies die een hoofd als een tomaat krijgen na een rondje hardlopen even buiten beschouwing gelaten. Dit betekent: een glowy huid, gezonde blos op de wangen en een subtiel kleurtje op de lippen.

Zelf creëren

Om de gym class look zelf te creëren is het handig om een BB-cream te gebruiken. Deze geeft een natuurlijke dekking over je onzuiverheden zonder dat het een cakey effect heeft. Vervolgens gebruik je een cream bronzer om je jukbeenderen wat aan te zetten en een perzikkleurige blush en subtiele highlighter voor dat healthy effect. Eventueel een likje mascara en wat lipgloss and you’re good to go.

Bron: NSMBL | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws