Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Voor het eerst op vakantie met je lover? Dan moet je dít vooral niet doen

Maar onthoud: geniet vooral.

Als je net een nieuwe relatie hebt, is de eerste vakantie samen altijd extra speciaal. Toch kan het ook best spannend zijn, omdat je niet weet hoe het gaat uitpakken. Wat je vooral wél moet doen is natuurlijk volop genieten van elkaar, maar er zijn ook dingen die je beter kunt vermijden. We zetten ze op een rij.

1. Een strakke planning maken

We get it: je wil de vakantie met je nieuwe lover zo goed mogelijk benutten. Toch is het niet echt verstandig om van tevoren al een strakke planning te maken met wat je allemaal wil gaan doen en wanneer. Dit kan jullie namelijk behoorlijk gestrest maken en dat wil je natuurlijk niet.

2. Klagen

Natuurlijk mag je zeggen wat je vindt, maar als je veel klaagt is de kans groot dat er een negatieve sfeer ontstaat. Uiteindelijk gaat het erom dat je samen op vakantie bent, en niets of niemand kan dat voor jullie verpesten. Geniet dus van elk moment, of het nu loopt zoals je verwacht of niet!

3. Discussiëren over kleine dingen

Als je samen op vakantie bent – met wie dan ook – moet je soms een beetje water bij de wijn doen. Ga dus niet overal de discussie over aan en accepteer dat misschien niet alles zo gaat zoals jij dat in de ideale wereld zou willen.

4. Nee zeggen tegen nieuwe avonturen

Omdat een eerste vakantie samen al spannend genoeg is, blijf je misschien liever in je comfortzone zitten als je eenmaal op de plaats van bestemming bent. Toch is het juist leuk om 'ja' te zeggen tegen uitdagingen en avonturen die op je pad komen. Zo leer je elkaar nog beter kennen én maak je samen de meest bijzondere herinneringen.

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels