Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's

Je hoeft je niet te vervelen!

Het is weer weekend en dus maken we plannen voor onze vrije dagen. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? No worries. Wij tippen een paar leuke to do’s. Komen ze:

Bezoek de Swatch flagshipstore

De P.C Hooftstraat in Amsterdam is een leuke flagshipstore rijker. Swatch opende onlangs namelijk een tweede winkel in Amsterdam. Naast de Swatch stores in Rotterdam en Utrecht is dit de vierde winkel in Nederland. In de store zijn uiteraard hebberigmakende horloges in de wacht te slepen, maar er is ook een gloednieuwe collectie te vinden. Zo lanceerde Swatch de BIOCERAMIC WHAT IF?-collectie. In deze collectie vind je – in tegenstelling tot wat we gewend zijn - is het horloge vierkant. Hoe leuk!

Ook is de store het bezoeken waard door het coole design. Niemand minder dan kunstenaar Enzo Pérès-Labourdette - die ook meedeed aan Heel Holland Bakt – maakte speciaal voor deze winkel een groots kunstwerk, geïnspireerd op Amsterdam en met het speelde gevoel van Swatch.

Credits: Jelle Draper

Frosé Margarita's bij Super Lyan

We hebben even moeten wachten op de terugkeer van de zomer, maar dit weekend (en komende week ook nog, hoera!) kunnen we volop met onze neuzen in de zon zitten. Hoe we ons hoofd koel houden? Met een heerlijke Frosé Margarita van de hippe Amsterdamse bar Super Lyan.

Het zachtroze drankje verrast met de friszure rosé vermouth, maar schijn bedriegt, want na de tweede slok zorgt de ijzige tequila voor een brain freeze. Geen wonder dat slushcocktails aan de andere kant van de oceaan al jaren een absolute zomerfavoriet is. Cheers!

FAMOUS-fotografie in Maastricht

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrity-fotograaf Terry O’Neill (1938-2019). De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren ’60 en ’70. Ook leden van de Britse koninklijke familie en prominente politici stonden voor zijn camera. Met zijn ongedwongen, intieme foto’s liet hij de menselijke kant van celebrities zien.

Heb je nog geen bezoekje gebracht aan de indrukwekkende expositie? Dan kun je maar beter snel een datum prikken. De tentoonstelling is nog minder dan een maand te bewonderen.

Cinetree's Forest Filmfestival

Dit weekend kun je in het Amsterdamse Bostheater terecht voor twee magische avonden films en meer onder de sterrenhemel. Vanavond opent het festival met Barbie, en morgenavond staat Asteroid City op het programma. Hierbij kun je ook genieten van inleidingen en live muziek.

View this post on Instagram

A post shared by Cinetree (@cinetreenl)

Om 19.00 openen de deuren van het Bostheater, om 21.00 begint dan het voorprogramma, en vanaf 21.30 uur gaan de films daadwerkelijk van start. Hoewel de tickets voor Barbie inmiddels uitverkocht zijn, kun je morgen nog wel een sfeervolle avond vol Wes Anderson meemaken. Tickets koop je hier.

Food, art, en film bij Hotel Arena

In het prachtige Amsterdamse Hotel Arena kun je tot komende dinsdag nog genieten van de tentoonstelling Sacrée Fleur, met de betoverende floral fotografie van Yasmin-Claire Tan.

Tijdens de tentoonstelling dwaal je door de mooie kapel en de gangen van hotel Arena en laat je je betoveren door de magnifieke en verleidelijke bloemen gezien door de ogen van Yasmin.

Kijktips

Blijf je tóch liever binnen genieten van de airco en de schaduw? Dan strijk je dit weekend neer op de divan met een hoop leuks op de streaming-diensten. Op Disney+ is deze week het nieuwe seizoen van Only Murders in the Building van start gegaan, en op Videoland stralen Monica Geuze en Kaj Gorgels in de gloednieuwe serie Geuze & Gorgels: Geen Controle. Op HBO Max zijn nu de eerste twee afleveringen van Kim vs Kanye: The Divorce te zien, over de langslepende rechtszaak tussen het voormalige powerkoppel.

https://www.youtube.com/watch?v=pt56IC8gDZ4

En ten slotte: heb je meer zin om een beetje weg te zwijmelen bij een royale dosis drama en romantiek? Dan zit je goed op Amazon Prime, waar de film Red, White & Royal Blue gisteren in première is gegaan. Deze film volgt het verhaal van het gelijknamige boek, dat in 2019 verscheen en een absolute bestseller is geworden.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld / Abaca Press