Goed nieuws voor Bas Smit

'Mensen hebben behoefte aan positiviteit'

Alleen maar nieuws waar je heel blij van wordt. Dat is wat ondernemer Bas Smit en team Goed Nieuws mensen willen geven met het nieuwe @goednieuws kanaal op Instagram. Zijn nieuwe kanaal valt in de smaak, want het account heeft binnen no time 30.000 volgers gekregen.

Bye negativiteit

Bas kwam op het idee, omdat hij merkte dat ‘media’ vaak op zoek zijn naar negatieve invalshoeken. “Je ziet zoveel negativiteit in de media. En daarnaast is er zoveel ellende in de wereld. Je hoeft de tv maar aan te zetten en er komt heftig of verdrietig nieuws voorbij. Waarom niet een tegenhanger beginnen met alleen maar positieve berichten”, vertelt Bas, die samen met zijn vrouw Nicolette van Dam bekend staat om hun positieve attitude.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goed Nieuws (@goednieuws)

Hallo positiviteit

Dat méér mensen hierop zaten te wachten, blijkt wel uit het feit dat het Insta-account binnen no time boven de 30.000 volgers is geklommen en de duizenden enthousiaste reacties op het initiatief. “Mensen hebben behoefte aan positiviteit.”

En dat is wat ze krijgen op @goednieuws: berichten van geredde dieren, een jongetje dat blij knuffelt met puppies of een 100-jarige dansende oma. “Alles kan, zolang je er die happy vibe van krijgt.”

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Laatste nieuws