Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's

Je hoeft je niet te vervelen

Hermes - Paris Streetstyle Fall Winter 2023

Het is weer weekend en dus maken we plannen voor onze vrije dagen. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? No worries. Wij tippen een paar leuke to do’s. Komen ze:

Check de solo-expositie van Marit Harte

Kunstliefhebbers opgelet, dit weekend kun je de prachtige werken van Marit Harte bewonderen (en bemachtigen) in de Hallen Studio’s. Het is de eerste solo-expositie van de kunstenares en haar werk bestaat uit abstracte monochroom 3D-werken die geïnspireerd zijn op de elementen van de natuur. Echte eyecatchers!

Wanneer:

4 augustus tot en met 6 augustus.

Waar: 

De Hallen Studio’s | Hannie Dankbaarpassage 18, Amsterdam.

Voor later: Cirque du Soleil

Grappig, adembenemend, spannend en lief: de show OVO van Cirque du Soleil gaat de hele wereld over en is eindelijk ook in Nederland te zien. Stap in de wonderlijke wereld van – jawel – een groep insecten die plotseling een mysterieus ei in hun leefgebied zien liggen. En dan komt het uit.... Geloof ons: de acrobatische kunsten van 52 internationale artiesten laten je gegarandeerd op het puntje van je stoel zitten.

Wanneer: 

Van 7 tot en met 10 september in Ziggo Dome Amsterdam

Van 14 tot en met 17 september in Rotterdam Ahoy

© Vlad Lorenzo (Cirque du Soleil)

Ga naar Basement Sessions

Ook deze zomer organiseert het Concertgebouw in Amsterdam weer Basement Sessions. Aanstormende musici uit de pop, soul, jazz en alles wat daartussen zit, geven intieme, verrassende en eigenzinnige optredens in de kelder van Het Concertgebouw, een intieme zaal die eerder dienst deed als jazzclub. Er zijn al een aantal sessions geweest, maar deze komen er nog aan: Jawa Manla (11 augustus), North Sea String Quartet (18 augustus) en Brintex Collective (25 augustus).

Probeer Vood

Het Amsterdamse Plant B vond het tijd voor een glow up. Het merk heeft een complete rebranding gemaakt en gaat vanaf nu verder onder de naam Vood. Met Vood willen de founders Myrthe van der Vlis en Maarten Gomes heel Nederland laten genieten van vegan vriesverse maaltijden die binnen tien minuten klaar zijn.

Saai zijn de maaltijden zeker niet te noemen. Zo zijn er momenteel zestien heerlijke maaltijden beschikbaar. Van Chili con Amor en Sunkissed Stew tot Triple Truffel Risotto en Nutty Pesto Pasta. Wij beginnen spontaan te watertanden.

Maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,99

Lees De Perfecties

Anna en Tom verhuizen als creative professionals vanuit Zuid-Europa naar Berlijn omdat ze hopen daar meer zichzelf te kunnen zijn. Hun droomleven is het droomleven van een hele generatie: wonen in een kosmopolitische stad, een passie voor eten en een relatie die openstaat voor seksuele experimenten. Ze dromen van een authentieker leven, maar is dat nog wel te vinden in deze tijd?

Vincenzo Latronico, €21,99, Uitgeverij De Bezige Bij

Kijktips

Natúúrlijk is er ook genoeg leuks om voor binnen te blijven dit weekend, met alle toevoegingen op de verschillende streaming-platforms. Als je lekker in Pride-sferen wilt blijven: de iconische drag-film The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert is nu te streamen op Pathé Thuis. Op Prime Video zijn bovendien nu klassiekers als Chitty Chitty Bang Bang en musical Fiddler on the Roof te streamen. Liever wegzwijmelen bij een stevig staaltje aristocratendrama? Dan zit je goed met de film Atonement, die vanaf deze week te zien is op Videoland.

Beeld: Nl Beeld / Avalon