Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: de leukste to do's rondom Pride Amsterdam 2023

Met als hoogtepunt de Canal Parade!

Pride Walk 2021

Van dinsdag 1 augustus tot zondag 6 augustus is het Pride Amsterdam. We vieren tijdens Pride dat je kunt zijn wie je wil zijn en mag houden van wie je wil houden. In Amsterdam zijn er in die periode dan ook genoeg feestelijke, leerzame en bijzondere evenementen. We hebben een aantal van die to do's voor je op een rijtje gezet:

Donderdag 27 juli tot en met 6 augustus - (P)INK  Hotel Amsterdam

Van 27 juli tot en met 6 augustus kleurt het INK Hotel Amsterdam weer PINK. Het hotel is tien dagen lang een roze oase om diversiteit en inclusie te vieren. Gasten kunnen er genieten van diverse activiteiten en evenementen die diversiteit en tolerantie van de LHBTQIA+ community benadrukken. Ook kun je bij het INK-restaurant genieten van het aangepaste Pink Chef's Menu, aan de bar Pink Gin & Tonics bestellen en is er op de zaterdagen een Bottomless Brunch met roze bubbels. Hoe leuk!

Zondag 30 juli - Pride Walk

Op 30 juli gaat om 12.00 uur de Pride Walk vanaf de Dam van start. Tijdens deze demonstratie wordt er aandacht gevraagd voor gelijke rechten voor de regenboogcommunity. Erg belangrijk dus!

De Pride Walk eindigt op het Museumplein, waar daarna meteen het Queer Fest plaatsvindt. Meer informatie over de route en toegankelijkheid vind je hier.

Woensdag 2 augustus - Queer speeddating

Daten tussen de planten? Yes please! Op woensdag 2 augustus organiseert de Hortus Botanicus in Amsterdam Queer Speeddating. In de prachtige Palmenkas beleef je leuke speeddates en wie weet vind jij wel de liefde van je leven. De avond start om 19.00 uur en je wordt ontvangen met een glaasje bubbels. Hoe leuk!

Donderdag 3 augustus - Drag Queen Karaoke

Van 13 juli tot en met 2 september is er genoeg leuks te beleven op het dak van NEMO. Zo ook tijdens PRIDE Amsterdam. Op 3 augustus kun je van 17.30 - 21.00 uur meedoen aan Drag Queen Karaoke. De avond wordt gepresenteerd door The Beaver Sisters: Miss Multiple Joyce en Lucinda St. John. Dat wort gegarandeerd een feestje!

Zaterdag 5 augustus - Canal Parade

Een van de hoogtepunten van Amsterdam Pride is toch wel de Canal Parade. Tijdens deze welbekende botenparade door de Amsterdamse grachten feesten mensen zowel aan boord als aan de kant erop los. Alleen met het doel om Pride te vieren. Verwacht ook dit jaar weer boten van de regenboogcommunity, gay horeca, politieke partijen en diverse organisaties.

Zaterdag 5 augustus - Afterparty Sweetie Darling

Altijd al eens naar het bekende queerfeest Sweetie Darling willen gaan? Dit is je kans. Op 5 augustus vindt Sweetie Darling plaats in W Amsterdam. Dragqueens Envy Peru en My Little Puny geven acte de présence, waardoor het feest gegarandeerd legendarisch gaat worden.

Win een weekendje SWEETs hotel tijdens Pride Amsterdam

Wil je komend weekend heel bijzonder slapen in een brugwachtershuisje op de Amstel mét een privé make-up tutorial van drag-icoon Envy Peru en VIP-toegang tot de Canal Parade? Meld je dan vandaag aan voor de exclusieve Pride-actie via booking.com. Uit alle inzendingen wordt één gelukkig paar gekozen dat van 4 t/m 6 augustus voor slechts €20,23 mag logeren in het SWEETS hotel Amstelschutsluis. Ook leuk: voor Pride Amsterdam is het brugwachtershuisje aangekleed met portretten van bekende LHBTI+ gezichten gemaakt door fotograaf Cyriel Jacobs.

Waar: SWEETS hotel Amstelschutsluis

Wanneer:4 t/m 6 augustus

Tot en met zondag 6 augustus

Kunstliefhebbers verzamelen. Tijdens Pride Amsterdam kun je in het Stedelijk Museum verschillende tentoonstellingen met verhalen van queer kunstenaars bewonderen. Daarnaast kun je in de Erezaal werken van Keith Haring bewonderen en kun je de solotentoonstelling van Felix de Rooy bekijken. Genoeg te zien dus!

Op 6 augustus is dan wel de laatste dat van Pride Amsterdam, maar die dag wordt feestelijk afgesloten met de Closing Party op de Dam. Diverse (on)bekende artiesten zullen ervoor zorgen dat het een groot feest wordt. Leuk!

NL Beeld / Arjo Frank