Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what: wist je dat de 4 Bratz dolls ook te zien zijn in Barbie?

Heb jij ze al gespot?

Heb jij de Barbie-film al gezien? Same! Wellicht heb je dan wat herkenbare dingen voorbij zien komen in de film. Zo zijn er subtiele knipogen naar de The Wizard of Oz en The Matrix, maar óók naar de welbekende Bratz dolls. Ja, echt! Een TikTokker kwam er met toeval achter dat de vier 'poppen' – in de film vier meiden – heel subtiel in de film zijn verwerkt. Enne, hij heeft het bewijs er ook nog eens bijgeleverd!

Bratz dolls

Volgens TikTokker Ivan Mars zien we de Bratz voorbijkomen in de scène waar Barbie naar een school in de echte wereld gaat om degene te vinden die met haar speelt. Eenmaal aangekomen bij de school, loopt Barbie naar een tafel waar vier meiden aan zitten. Enne, deze vier meiden hebben verdacht veel weg van Chloe, Yasmin, Jade en Sasha – a.k.a. de Bratz.

@its_ivanmars Did you notice this?? 😱😱😱 #barbie #margotrobbie #fyp #foryou #screammovie #conspiracy ♬ Browser History OST - Jai P.

Daarna kunnen we zien dat de vier meiden geen fan zijn van Barbie en erg gemeen doen tegen haar. O ja, maar dat is nog niet alles. Greta Gerwig heeft namelijk óveral aan gedacht: degene die met Barbie speelt in de echte wereld heet namelijk óók Sasha. Daarnaast noemt de moeder van Sasha haar 'Bunny Boo', wat ook weer een bijnaam is van Sasha in de Bratz-franchise. Wow!

My Scene-poppen

Hoewel Barbie en Bratz al jaren concurrenten van elkaar zijn, zijn er heel veel kijkers die niet per se een link zien met de Bratz dolls. Een andere TikTokker denkt namelijk dat dit wellicht een knipoog zou kunnen zijn naar de My Scene poppen, die in 2002 werden gemaakt om te concurreren met Bratz. Zo lijken My Scene-poppen iets meer op Barbie, maar hebben zij net als Bratz wat dikkere lippen en opvallende make-up. Ook bestond My Scene uit verschillende etniciteiten.

Hm, wat denk jij?

Bron: TikTok, Pop Sugar | Beeld: Barbie