Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vakantiehack! Zo voorkom je dat je zonnebril vies wordt

Je zonnebril heeft op vakantie vaak heel wat te duren. Je gebruikt 'm waarschijnlijk iedere dag, waardoor de kans groot is dat de glazen snel vies worden. Oh no! Gelukkig kun je dat met een kleine aanpassing heel makkelijk voorkomen. Thank us later!

Vieze zonnebril

Iedereen heeft in de zomer weleens last van vette vlekken en strepen op je zonnebril. Heel vervelend, want je ziet gewoon simpelweg een stuk minder door de bril. Door het zweet en zonnebrand is de kans op (vet)vlekken in de zomer nog eens extra groot. Maar ook de plek waar je de zonnebril neerlegt heeft invloed. Stop je hem in een vieze etui? Dan zal hij er natuurlijk niet schoon uitkomen...

Niet op je hoofd

Je zonnebril even op je hoofd zetten als je hem even niet gebruikt of een winkel in gaat: we doen het bijna allemaal. Toch is juist dit iets wat je niet zou moeten doen. Leg de zonnebril ergens anders neer of doe hem in een brillenkoker als je hem niet gebruikt. Door het vet van je haren worden de glazen erg snel vet als je hem op je hoofd zet.

Bovendien kun je hem het beste elke avond even schoonmaken met een doekje. Op die manier begin je de volgende dag meteen met heldere glazen. Reinig hem daarnaast een keer per week helemaal goed, dus ook de pootjes en de brillenkoker.

Goed schoonmaken

Het schoonmaken van je zonnebril lijkt misschien geen moeilijke klus, maar toch moet je opletten. Keukenpapier en heet water kun je bijvoorbeeld beter achterwege laten. Door de houtvezel kan keukenpapier kleine krasjes achterlaten en heet water kan de coating laten barsten. Hoe het wel moet? Spoel de bril eerst af met lauw water, doe een druppeltje milde zeep op beide glazen en wrijf in met je handen. Ook heb je speciale brillensprays. Droog tot slot je bril met een brillendoekje en voilà!

Bron: Ze.nl, Tips en Weetjes | Beeld: Emily in Paris