Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Barbie breekt records in Nederland: grootste film dit jaar

'Barbie domineert de Nederlandse markt'

Deze week was het finally zover: de langverwachte Barbie-film ging in Nederland in première. Enne, dat het een enorm roze succes is, dat is nu al duidelijk. Een paar dagen na de release heeft de film al verschillende records gebroken, zo deelt Warner Bros Pictures.

Grootste film dit jaar

It's a Barbie World, kunnen we wel stellen. De gloednieuwe film Barbie, met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, ging afgelopen dinsdag in première in Koninklijk Theater Pathé Tuschinski in Amsterdam en is sindsdien in alle bioscopen te zien. De film, die geregisseerd is door Greta Gerwig, heeft geopend met een omzet van maar liefst 600.000 euro en is daarmee sinds donderdag de grootste film van Nederland dit jaar. Wauw!

Barbie domineert de markt

"Na de officiële première in Koninklijk Theater Pathé Tuschinski en uitverkochte voorpremières in 101 roze-gekleurde bioscopen op dinsdag, een release in 161 bioscopen en filmtheaters op woensdag, met 55.000 bezoekers én een marktaandeel van bijna 50 procent, domineert Barbie de Nederlandse markt", laat de producent weten. Daarmee stijgt Barbie uit boven films als Fast X, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Super Mario Bros Movie.

Roze, roze, roze

Denk je aan Barbie, dan denk je aan roze. Op de pink carpet tijdens de première was het afgelopen dinsdag niet anders. Hierboven zie je nog eens een aantal van de mooiste outfits! In de nieuwste Grazia vertellen Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) over de opnames die – you guessed it – ook behoorlijk kleurrijk waren. Maandenlang reden de acteurs in een Barbie-auto door felgekleurde straten langs levensgroot nagebouwde Barbie-huizen. In matching outfits met gewaxte lijven "Een flinke shot dopamine", omschrijft Margot de set. Ryan noemt het "één grote roze koortsdroom". Ha!

Bron: RTL Boulevard, Grazia | Beeld: NL Beeld