Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Te leuk: nieuwe uitdaging voor Jan Kooijman

De acteur en danser kan weer iets aan zijn cv toevoegen.

Heel leuk nieuws voor Jan Kooijman. De acteur en danser is volgend seizoen namelijk voor het eerst in een musical te zien. Vanaf september zal hij de mannelijke hoofdrol in de hitmusical Pretty Woman vertolken. Dat heeft producent Stage Entertainment bekendgemaakt.

Pretty Woman

Een heel leuke nieuwe uitdaging dus, voor Jan Kooijman! Hij zal de rol van zakenman Edward Lewis gaan spelen in Pretty Woman. Die rol wordt in de gelijknamige film vertolkt door Richard Gere. Mocht je het verhaal nog niet kennen: Pretty Woman gaat over een zakenman die een sekswerker op Hollywood Boulevard een week inhuurt als escort. In die week ontwikkelen de twee diepe gevoelens voor elkaar. De film uit 1990 is een ongekend succes en was ook de grote doorbraak voor actrice Julia Roberts.

Interntional succes

Shanna Slaap zal de vrouwelijke hoofdrol van Vivan Ward op zich nemen in de musical. Pretty Woman is ook al te zien in Londen, waar het een groot succes is. Daarvoor stond hij ook al op Broadway in New York. De muziek en teksten van de show zijn geschreven door niemand minder dan Bryan Adams. Lisa Loeb heeft de Nederlandse vertalingen gemaakt.

Carrière

Jan Kooijman heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zo werkte hij negen jaar lang als professioneel danser bij het Scapino Ballet Rotterdam. Ook speelde hij al diverse hoofdrollen in series en films als Verliefd op Ibiza en was hij jurylid in dansprogramma's als So You Think You Can Dance. Afgelopen seizoen stond hij na veertien jaar weer in het theater, met de voorstelling Nureyev. En dit najaar is hij dus voor het eerst te zien in een musical. Good job, Jan!

Bron: RTL Boulevard, Instagram @jankooijmangram en @musicalsnl | Beeld: NL Beeld