Science says: met de 3-3-3 aanpak is iemand binnen no-time verliefd op je

Aha!

Daten kan enorm zenuwslopend zijn. We all know that. Laat staan als je diegene waar je mee date ook écht heel erg leuk vindt. Des te spannender is het als je nog niet helemaal weet of je date jou ook ziet zitten. Maarre, als we onderzoekers moeten geloven is de 3-3-3 aanpak dé methode om iemand verliefd op je te laten worden.

Daten

Het is natuurlijk hartstikke spannend om je potentiële partner wat beter te leren kennen. En dat is volkomen logisch! Toch is die ontdekkingsfase ook wel weer heel erg leuk, omdat je iemand op een dieper level leert kennen. Verbinden en een band opbouwen, dat is iets wat hier centraal staat.

Maar om iemand echt verliefd op je te laten worden? Dat kan soms knap lastig zijn. Met de 3-3-3 aanpak is dat verleden tijd.

3-3-3 aanpak

Onderzoekers verklaren dat de 3-3-3 aanpak dé manier is om iemand als een blok voor je te laten vallen. De aanpak bestaat uit 3 subtiele contactmomenten van 3 seconden tijdens 3 dates. Oké, het klinkt misschien nog wel een beetje vaag, maar met 3 subtiele contactmomenten bedoelden we subtiele aanrakingen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat menselijke aanraking sterk kan bijdragen aan een sterke band. Aha!

Theorie

Nu zul je wel denken dat dit een broodje aap verhaal is, maar niets is minder waar (volgens de onderzoekers dan hé). Er zit namelijk een hele theorie achter. Bij menselijke aanraking komt het stofje oxytocine vrij – hét stofje wat ook wel het liefdeshormoon wordt genoemd. Dit stofje is dus erg belangrijk als je een band met iemand wil opbouwen.

Al met al is het dus eigenlijk heel erg simpel: menselijke aanrakingen zorgen gewoonweg voor een sterkere band. That’s it. Let wel op: tast eerst eventjes af hoe je date reageert als je diegene aanraakt en kijk dan wat je moet doen. Easy, toch?

Bron: NSMBL | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws