Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vermijd deze kleding als je snel door de security heen wil op het vliegveld

Good to know!

Ga jij binnenkort op vliegvakantie, maar kijk je nu al op tegen die vervelende securitycontrole? Jep, same! Natuurlijk wil je een comfy outfit aan als je een lange reis voor de boeg hebt, maar wist je dat bepaalde kleding de kans vergroot dat jij eruit wordt gepikt bij de security? Daarom moet je déze kledingstukken vermijden als je gaat vliegen.

Oversized kleding

Oké, oversized kleding zit natuurlijk amazing als je op reis gaat. Toch is het verstandiger om wijde, baggy kledingstukken te vermijden op het vliegveld. Waarom? Door oversized kleding is je lichaamsvorm totaal verdwenen, waardoor de kans groot is dat je eruit wordt gepikt als je langs de security moet zodat ze je kunnen fouilleren. Vermijd dit dus zoveel mogelijk!

Zware, grote schoenen

Ook als je schoenen met een dikke zool, veel metalen frutsels of lange veters hebt is de kans groot dat je er eerder uit wordt gepakt. Enne, dat is precies om dezelfde reden als met oversized kleding. Oké, je wil natuurlijk je zwaarste en dikste items het liefste aan in het vliegtuig omdat het je meteen wat kilo's scheelt, maar ga toch voor ballerina's, loafers of slippers. Scheelt je hoogstwaarschijnlijk weer langer wachten op het vliegveld.

Kleding met veel zakken en vlakken

Heb je kleding aan met veel zakken en vlakken? Ook dat is een no go! Door de vele vakjes en zakjes kan de security namelijk denken dat je er iets in hebt verstopt. Natuurlijk superhandig in een vliegtuig voor als je veel dingen tegelijkertijd mee moet nemen, maar minstens zo onhandig bij de security dus. Let daar goed op!

Bron: NSMBL | Beeld: My Best Friends Wedding