Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sylvie Meis: 'Toxic vriendschappen zijn te vergelijken met voedselintolerantie'

'Inmiddels ben ik heel trots op mijn leven'

In de nieuwste Beau Monde praat the one and only Sylvie Meis openhartig over haar leven. Zo praat onder meer over het moederschap, zelfliefde, vriendinnen en toxic vriendschappen.

Toxic vriendschappen

Sylvie heeft in haar leven al heel wat voor haar kiezen gekregen. Zo werd er in 2009 kanker bij haar geconstateerd, was haar scheiding met ex-man Rafael van der Vaart allesbehalve privé en had ze na haar scheiding 24/7 te maken met de pers die voor haar deur stond.

"Er was in die periode weinig rust, geen tijd voor overwegingen of beslissingen. Dat kwam later pas. Zo heb ik mijn kring verkleind, nagedacht over de mensen om me heen. Wie kan ik vertrouwen? Wie is er werkelijk goed voor me? Wie niet? Welke vriendschappen zijn toxic? Het is te vergelijken met voedselintolerantie", legt de beauty uit.

Leegzuigen

"Je brengt je voedingspatroon terug naar de basis: alleen producten waar je niet allergisch voor bent. Daarna ga je uitbreiden: dat erbij, dat erbij. Ik heb mijn lessen geleerd, aanpassingen gedaan. Inmiddels ben ik heel trots op mijn leven", gaat ze verder.

Maar wat is in Sylvie's ogen dan precies 'toxic'? "Soms zuigen mensen alle energie uit je, maar kunnen ze daar niets aan doen omdat ze in een situatie zitten die voor hen heel lastig is. Maar als je merkt dat je jarenlang wordt leeggezogen, je nerveus wordt van een vriendin, dan is er sprake van een toxic friendship."

Voorzichtig genieten

"En dan kun je twee dingen doen", legt ze uit. "Ermee stoppen of de vriendschap reduceren – want ook om een toxic friend kun je veel geven, je moet de omgang met haar alleen doseren. In Duitsland hebben ze daar een uitdrukking voor: mit vorsicht genießen. Voorzichtig genieten. Net als met alcohol, haha!", grapte ze.

Benieuwd naar het hele interview met Sylvie Meis? Je leest ’t in de nieuwste Beau Monde, vanaf vandaag in de winkel! 

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld