Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maak je tuin borrel-klaar met deze tips!

Yay!

Met de zomer in volle gang brengen we de borrelcultuur van binnen aan tafel naar buiten. In het park of op het terras komen we weer gezellig bij elkaar voor de gezelligste gesprekken en de lekkerste snacks. Ook in onze eigen tuin maken we er een feestje van. Daarom is een goede voorbereiding op het zomerseizoen echt een must. Benieuwd naar hoe jij je tuin klaar maakt voor die gezellige borrels met je vriendinnen? Lees snel verder!

De leukste tuinmeubels

Een cruciaal punt dat bovenaan je lijst staat, is het uitzoeken van het perfecte tuinmeubilair. Zie je jezelf vooral borrelen op de loungeset of doe je dat liever aan tafel? Met een loungeset kan iedereen lekker onderuit zitten en genieten van het zonnetje. Met een tafel zet je makkelijker een uitgebreide borrelplank neer. Een ronde tafel is vaak het meest gezellig. Zo kan iedereen elkaar aankijken en zijn de snacks voor alle gasten binnen handbereik. Tuinsets in een ronde vorm zijn er in allerlei kleuren en maten, dus voor elke tuin wat!

Houd rekening met het weer

In Nederland is niet onvoorspelbaarder dan het weer; het ene uur zit je in de regen en het uur daarna is de zon op zijn aller felst. Er zijn daarom ook verschillende opties waardoor je met elk weer lekker buiten kunt borrelen in de tuin. Een overkapping is een grote investering, maar je hebt er voor lange tijd wat aan. Of je nou in de schaduw wilt zitten of je jezelf beschermt tegen de regen. Zweefparasols met voet nemen niet veel ruimte in en zijn, door de wieltjes, gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je de parasol zonder moeite met de zon mee laten bewegen. Mocht het gaan regenen, beschermt deze je daar ook nog eens voor!

Zorg voor geschikte snacks

Nu je een plek hebt om te zitten en voorbereid bent op elke weersvoorspelling, is het tijd om de hapjes en drankjes voor te bereiden. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Het kan tegenwoordig erg heet worden in de zomer, dus zorg voor snacks die daar ook goed tegen kunnen. Denk aan een lekkere salade, wat fruit, of olijfjes. Zorg er wel voor dat je het niet in de zon laat staan. Met een wijnkoeler houd jij je lievelings fles rosé koud en kunnen de glazen non-stop gevuld worden!

Zo, jij bent helemaal klaar voor een gezellige zomer borrelen met vriendinnen in de tuin! Zorg met leuk tuinmeubilair, bescherming tegen de zon, en de lekkerste snacks voor een zomerse middag om niet te vergeten. Wat serveer jij tijdens de borrel?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Adobe Stock