Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: dit kun je het beste zeggen als iemand je geghost heeft

Good to know!

Geghost worden is natuurlijk niet iets waar je op zit te hopen als je leuk contact hebt met iemand die je wel ziet zitten. Want eerlijk is eerlijk: níks is zo frustrerender als geghost worden, toch? En hoewel de meesten het dan maar bij de pakken neer laten zitten, is het echt niet erg om iemand daar op aan te spreken. Enne, daarom hebben wij een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die jij kunt gebruiken als iemand je heeft geghost.

Ghosten

Als jij in de 'dating-fase' zit, dan is het natuurlijk hartstikke leuk om met deze persoon afspraakjes te plannen en door de dag heen gezellig met elkaar te kletsen via WhatsApp. Maar wat nou als je potentiële lover ineens niks meer van zich laat horen? Dan ben je dus officieel geghost. Oh no!

Het allervervelendste aan ghosten is dat het ook kan gebeuren op het moment waarop je het niet verwacht. Zo kun je wekenlang gezellig kletsen met iemand, en ineens is het contact weg. Het is dan ook zeker niet gek dat het misschien wel een beetje voelt als liefdesverdriet. Want ja: ook tijdens het daten ga je je afvragen waarom je potentiële partner je ineens negeert. Frustrerend dus!

Verwoorden

In zo'n situatie kun je twee dingen doen: het erbij laten óf er wat van zeggen. En juist dat laatste mogen we allemaal wel een beetje vaker doen als we worden geghost. Oké, we snappen dat het soms lastig kan zijn om je goed te verwoorden tegen je 'ghoster', maar believe us: je voelt je daarna een stuk beter! Wij geven je een paar voorbeelden:

  • "Hey, om eerlijk te zijn heb je me gekwetst door niets meer te laten horen. Als je gevoelens zijn veranderd had ik dat best kunnen begrijpen, mits je dit had uitgelegd! Ik hoop dat je dit in de toekomst anders aanpakt."
  • "Hey, als dit de aandacht en tijd is die jij beschikbaar hebt voor mij kies ik ervoor om niet verder te daten. No hard feelings."
  • "Hey, ik merk dat je gedrag is veranderd en ik wilde even polsen waarom dat zo is. Het is helemaal oké als je het niet ziet zitten om verder te daten. Overkomt de beste."

Natuurlijk zijn dit wel berichten die je moet sturen als je al een langere tijd met iemand praat, en niet nadat je bijvoorbeeld een match hebt gehad op Tinder. Ook wel logisch, toch?

Bron: Fem Fem | Beeld: Gossip Girl