Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is de beste plek op je parfum te bewaren

Zo blijft-ie het langst lekker

Young blonde girl applying fragrance sitting on bed at bedroom

Het staat zo gezellig: al die verschillende parfumflesjes op je kaptafel. Alleen is het minder leuk als het zonnetje erop schijnt, en je geurtje na verloop van tijd verdampt. Daarom kun je je parfum het beste op déze plek bewaren.

Koele en donkere plek

“Je kunt je parfum het beste op een heel donker en koude plek bewaren”, vertelt Mona Kattan, founder van het label Kayali Fragrance, aan Marie Claire. Je zou een geurtje daarom best in je koelkast kunnen bewaren, maar Mona gooit het zelf over een andere boeg. “True story, ik heb al mijn geuren verplaatst naar mijn kelder, waar het heel, heel erg koud en donker is.”

De parfumexpert vervolgt dat een koude en donkere plek bijdraagt aan de levensduur van parfum, “want wanneer er warmte en direct zonlicht op de geur komt, wordt de levensduur onmiddellijk verkort. Dus het op een donkere en koude plek bewaren is het allerbeste.”  Voortaan dus niet meer je parfum in de badkamer bewaren of vlakbij het raam.

Beste tijd

Zolang je je geurtjes dus niet op een warme of lichte plek bewaart, kun je eigenlijk niet de mist ingaan met je parfum. Toch zou je je luchtje volgens Mona het beste op een bepaald tijdstip op moeten doen. "De beste tijd om je parfum op te doen, is eigenlijk voordat je naar bed gaat”, vindt zij. “Of zodra je opstaat, ook als je niemand gaat zien. Gebruik parfum als een hulpmiddel om je echt op je best te laten voelen. Draag het echt voor jezelf.” Amen.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock