Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Danique Bossers over zomertrends: ‘Crochet, denim en veel zilver’

Danique Bossers staat aan het roer van het succesvolle merk Most Wanted. Danique zit niet bepaald stil en is continu bezig met Most Wanted en de nieuwste trends. Hoog tijd om met Danique eens terug te blikken op het succes van Most Wanted, de huidige trends onder de loep te nemen én vooruit te blikken op de wintertrends.

Most Wanted

Most Wanted wordt elk jaar weer wat succesvoller en dat betekent veel mooie plannen voor het merk. “Ik ben altijd wel bezig met nieuwe items en nieuwe collecties”, vertelt Danique enthousiast als we met haar bellen. Maar dat is zeker niet het enige waar ze zich mee bezig houdt. “Most Wanted is een serieuze, grote speler geworden; we verdubbelen elke drie jaar en dat betekent veel mooie plannen voor het merk. Zo zijn we onder meer bezig met een plan rondom het internationaliseren van Most Wanted. Dat wil ik volgend jaar zo graag realiseren!”

“We hadden laatst een VIP night en dat was weer zo bijzonder. Onze grootste, trouwe klanten worden dan uitgenodigd en maken we er echt een leuke avond van. Daarom willen we volgend jaar weer een groot event organiseren met Most Wanted. Er zitten in elk geval genoeg plannen in de koker.”

Tienjarig bestaan

Volgend jaar viert Most Wanted alweer haar tienjarig bestaan. Iets waar Danique enorm naar uitkijkt. “Even dacht ik dat we dit jaar al tien jaar bestonden. Ik schrok helemaal en zei tegen het team dat we ons tienjarig jubileum waren vergeten. Maar gelukkig is dat jubileum pas volgend jaar”, lacht Danique.

In tien jaar tijd heeft Danique enorm veel bereikt met Most Wanted. Toch is er niet per se één hoogtepunt waar ze op terug kijkt. “Heel cliché, maar er zijn heel veel hoogtepunten geweest. We doen onze eigen productie, hebben wekelijks lanceringen van nieuwe collecties, producten en items. Ook hebben we een mega gaaf kantoor in Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug met een enorme showroom met al onze producten."

Trends

Danique is niet alleen de eigenaar van Most Wanted, maar ze is ook uitgegroeid tot waar stijlicoon. Niet zo gek dat ze daarom regelmatig vragen krijgt over de items die ze draagt. “Ik krijg zo vaak vragen over tips voor wat je aan kunt doen tijdens een bruiloft, een 21-dinner of een verjaardag. Ook krijg ik vragen over wat fijn is om te dragen tijdens je zwangerschap of wat mooi, maar toch ook praktisch is met kleine kids. Ik probeer zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, maar helaas lukt dat niet altijd.”

Ook krijgt ze vaak vragen over wat de trends van de zomer zullen zijn. Wij zijn dan ook heel nieuwsgierig naar welke items er volgens Danique niet in je garderobe mogen ontbreken deze zomer. “De zomer is echt mijn favoriete seizoen. Wat nooit verkeerd is, is een licht jurkje met blote benen of een mooie maxi dress.”

Danique

“Ook mag een crochet-item niet ontbreken in je garderobe en zijn kledingstukken in de kleur FENDI groen ook aanraders.” Ook zal de denim on denim trend nog even blijven hangen. “We blijven veel denim zien en ook de diamantjes kussen we nog niet vaarwel. De metallic- en zilvertrend blijft ook nog even. Dat is het zo wel in een notendop”, lacht Danique.

Wintertrends

Hoewel Danique nog niet volop bezig is met de wintercollecties van Most Wanted voorspelt ze dat een aantal zomertrends worden doorgetrokken naar de koudere maanden. “De glitters en sparkle zullen nog even blijven. Denk aan een trui met glittermouwen of een shirt dat helemaal is bezet met pailletten.”

Daniques followers vinden het leuk om inspiratie op te doen via haar account, maar hoe doet de owner van Most Wanted dat zelf? “Zelf eigenlijk ook veel via social media”, verklaart Danique. “Maar ook als ik op beurzen ben of in steden. Als ik in Londen of Milaan rondloop raak ik altijd geïnspireerd. Ik haal eigenlijk uit alles inspiratie, maar ik ga vooral af op mijn eigen gevoel. Dat heeft me nog nooit in de steek gelaten."

Beeld: Danique Bossers