Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mooi gebaar: winkelketen WE komt met zogenaamde Pride Safe Spaces

Een veilige plek waar je tijdens Pride kunt omkleden, zodat je onbezorgd vanuit huis naar de feestlocaties kunt reizen.

Pracht, praal, vreugde, glitters én een hoop gefeest. Pride is bij uitstek een bruisende tijd, maar helaas kan nog steeds niet iedereen van de LHTBTQIA+ gemeenschap ervan genieten. Winkelketen WE creëert daarom in samenwerking met OUTtv Fashion een veilige plek waar feestgangers zich tijdens Pride kunnen omkleden!

Verbaal en fysiek geweld

Verbaal en fysiek geweld tegen de LHTBTQIA+ community komt op straat, in het openbaar vervoer en in het uitgaansleven nog structureel voor. De LHTBTQIA+ community wordt vandaag de dag nog steeds geconfronteerd met negatieve reacties, uitsluiting, pestgedrag en geweld. Dit maakt dat ze vaak angstig zijn om de deur uit te gaan en weerhoud hen er zelfs van om zich op een bepaalde manier te kleden. Dit toont een recent onderzoek in opdracht van de Afdeling Diversiteit van de Gemeente Amsterdam aan.

Veilig jezelf kunnen zijn

Veilig jezelf kunnen zijn is – gelukkig – voor velen van ons niet alleen een vanzelfsprekendheid, maar ook een belangrijk mensenrecht. WE Fashion biedt daarom haar winkels tijdens Pride aan als Safe Space; een plek waar je je kunt omkleden en klaarmaken voor Pride, zodat je daarna feest kunt vieren en volledig jezelf kunt zijn!

In verschillende steden, in binnen- en buitenland, is er dus voor hen die daar behoefte aan hebben een veilige omkleedplek. De Safe Space is niet alleen bedoeld als een veilige plek waar je je ter plaatse kunt omkleden, maar ook om je volledig geaccepteerd te voelen om 'gewoon' jezelf te zijn.

Hoe het werkt

Om gebruik te maken van dit mooie initiatief kun je een tijdslot reserveren, of op de dag zelf binnenlopen zonder afspraak. De paskamer biedt ook een make-uptafel en stopcontact, zodat je jezelf helemaal kunt fleeken. Enne, er is zelfs een host aanwezig om je te helpen of stylingadvies te bieden, indien gewenst. Hoe leuk! De Pride Safe Spaces vind je in de volgende steden:

3 Juni: Beursplein 1, Rotterdam

3 Juni: Vredenburg 14, Utrecht

17 Juni: Bahnhofstrasse 67, Zürich

7 Juni: Kerkstraat 11, Goes

5 Augustus: Kalverstraat 65-67, Amsterdam 2 August: Meir 54, Antwerpen

2 September: Sarisgang 6, Dordrecht

Grazia wenst iedereen een happy maar bovenal safe Pride toe!

Bron: WE Fashion | Beeld: Pexels