Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Temptations Joël schept duidelijkheid over bus-verhaal

'Als ik die vraag in het busje wel aan haar had gesteld, zou ik het eerlijk hebben gezegd', vertelt hij aan Grazia.

Het huidige seizoen van Temptation Island: Love or Leave loopt op z'n eind. Van Shanta en Joël weten we al dat ze nog happy together zijn en dat ze het Temptation-avontuur hebben overleefd. Wel speculeren kijkers nog volop over bepaalde momenten uit het afgelopen seizoen. Want wat is er nou precies gebeurd in dat busje tussen Marisol en Joël? In gesprek met Grazia schenkt Joël klare wijn over de situatie.

Vreemde beelden

Shanta kreeg tijdens een van de kampvuren een nogal vreemd beeld te zien. Hierin vertelde Marisol dat Joël in het busje op weg naar hun date – zonder camera’s dus – had gevraagd of zij met hem naar bed zou willen. “Ik geloof niet dat hij dat zou zeggen, maar als het wel zo is, dan is het voor mij klaar”, zei Shanta na het zien van de beelden. “Het is echt laag van hem als hij dat zou vragen, het is een beetje nasty.”

Na deze aflevering ontstond er op social media nogal wat ophef over deze situatie. Volgens Joël klopte het namelijk niet wat Marisol had gezegd over de busreis. "Tijdens Temptation had ik hier niks van meegekregen", vertelt Joël wanneer we met hem bellen. "Achteraf hoorde in in die aflevering dat zij tegen Lester had gezegd dat ik van die 'intense vragen over sex' had gesteld."

Uitleg

Volgens Joël is dit niet helemaal hoe het is gegaan. "We hadden een groepsdate met zijn allen en zaten in het busje. Ik had Danique meegenomen en wij zaten samen achterin met Lester erbij. Marisol zat voor mij met Mitch. We waren spelletjes aan het doen en grapjes aan het maken met elkaar", vervolgt hij. "Toen ging het ineens over het onderwerp: sex op televisie. Marisol zei toen meteen dat ze dat nooit zou doen. Toen zei ik van: 'Je hebt al gezegd dat je van donderdag tot en met zondag uitgaat, dus zo'n feestbeest als jij... Als Mitch zich zou openstellen, dan zou je wel sex met hem op tv hebben'", legt Joël uit. "Toen zei Mitch van: 'Hoezo zeg je mijn naam?' En vroeg hij aan Marisol of zij met mij sex zou hebben op tv..." Er werd over en weer een beetje naar elkaar geteasd dus.

"Op dat moment werd ik stil, omdat hij deze vraag eigenlijk 'teruggaf' aan mij. Toen moest iedereen lachen, omdat ik altijd wel mijn zegje klaar had, maar op dat moment even niet. Zo is het dus gegaan. Ik heb Marisol nooit gevraagd of ze sex met mij zou willen hebben." Aha!

Verwarring

Na de opnames hebben Joël, Shanta en Marisol nog even contact gehad en zou Marisol haar excuses aan hebben geboden over de hele situatie. Volgens Joël en Shanta heeft Marisol echter later opnieuw verschillende dingen vertelt op social media, waardoor er weer verwarring ontstond. "Als ik die vraag in het busje wel aan haar had gesteld, zou ik het eerlijk hebben gezegd", zegt Joël. "Ik had ook een zender om, dus de productie luisterde gewoon mee." Als hij de uitspraak gedaan zou hebben, dan was dat wel te horen geweest in de aflevering, is de conclusie van Joël. Duidelijk!

Beeld: Tom Cornelissen